ništa im neće nedostajati

Poznata im je sudbina: Otkriveno je gdje će živjeti kraljičini korgiji

12.09.2022 u 10:41

Bionic
Reading

Kraljica Elizabeta II. bila je zaljubljenica u pasminu Corgi koja ju je pratila od malih nogu. Nakon njezine smrti, mnogi su između ostalog nagađali tko će se brinuti o njezinim voljenim psima. Tijekom svoje duge vladavine imala je više od 30 korgija i dorgija – mješanaca između korgija i jazavčara

Mnogi su se raspisali što će se nakon smrti kraljice Elizabete II. dogoditi s njezinim psima, a sad je konačno poznata njihova sudbina. Kraljičin sin, princ Andrew i njegova bivša supruga Sarah Ferguson rekli su da će se brinuti o dva korgija koja su ostala iza Elizabete.

Muicka i Sandy kraljica je dobila na poklon nakon smrti svog supruga, princa Philipa. Budućnost kraljičinih ljubimaca otkrio je glasnogovornik vojvode od Yorka te potvrdio da će ljubimci živjeti u Royal Lodgeu u Windsoru, gdje stanuje razvedeni par. Izvor blizak vojvodi od Yorka rekao je da vojvotkinja, baš kao i Elizabeta II. dijeli istu ljubav prema psima i konjima. Čak i nakon razvoda od princa Andrewa, Sarah je nastavila prijateljstvo s kraljicom šećući zajedno s njom pse po imanju Windsor.

Inače, većina kraljičinih korgija potomci su njezinog prvog ljubimca Susan koja joj je darovana za 18. rođendan 1944. godine. Kraljica je stvorila i vlastitu hibridnu pasminu nazvanu dorgi. Sa sestrom, princezom Margaret, 1970-ih je križala jazavčare i korgije.

U knjizi Briana Hoeya iz 2013. 'Royal Pets by Appointment', stoji da se prema kraljičinim korgijima postupalo vrlo obzirno. U 17 sati im se posluživala večera, poput steaka i pilećih prsa, a Elizabeta II. je povremeno sama hranila svoje pse.

Još uvijek nije poznato tko će zbrinuti ostala dva psa, posljednjim preživjelim dorgijem Candy i ženkom koker španijela Lissy. Ona trenutačno živi sa svojim trenerom Openshawom, a za Candy se očekuje da će se pridružiti Muicku i Sandy u Royal Lodgeu. Ako brigu o Candyju ne preuzme vojvoda od Yorka, vjerojatno će uzeti netko od osoblja.

Kraljičina ljubav prema tim psima proslavljena je i ranije ove godine tijekom njenog platinastog jubileja. Povodom obilježavanja 70 godina na tronu u dvorcu Balmoral, gdje je kraljica u četvrtak i preminula, okupilo se 70 korgija, a na trkalištu Musselburgh održana je njihova utrka.

  • +3
Kraljica Elizabeta II. sa svojim ljubimcima Izvor: Profimedia / Autor: Illustrated London News / Shutterstock Editorial / Profimedia