TKO JE KRIV?

Povrijeđen ego: Otkriveno zbog čega je princ Harry izbjegao susret s ocem

23.05.2024 u 11:14

Bionic
Reading

Dok se prepucavanja oko toga tko je s kim izbjegavao susret nastavljaju, otkriveno je kako je zapravo princ Harry, unatoč ponudi da odsjedne u kraljevskoj rezidenciji, odbio susret s ocem i to iz jednostavnog razloga - jer nije bilo sigurnosnih mjera koje je on zahtijevao

Prema pisanju Telegrapha, princ Harry je taj koji je odbio poziv oca, kralja Charlesa III, da tijekom posjeta Velikoj Britaniji početkom ovog mjeseca, odsjedne u kraljevskoj rezidenciji.

Razlog je kažu taj što je bio 'zabrinut za vlastitu sigurnost', odnosno očeva ponuda nije dolazila s nikakvom odredbom o osobnoj sigurnosti koju su financirali porezni obveznici. To bi značilo da bi boravio 'na vidljivoj lokaciji s javnim ulaznim i izlaznim točkama i bez policijske zaštite'.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Umjesto toga, princ Harry odlučio je odsjesti u hotelu, jer je to značilo da, zbog velikog broja gostiju, može iz istog ući i izaći neprimjećen.

U tekstu se nadalje navodi kako je vojvoda od Sussexa i dalje povrijeđen jer mu je povučeno njegovo pravo na policijsku zaštitu, zbog čega je još uvijek na sudu s Ministarstvom unutarnjih poslova.

  • +2
Princ Harry stigao u London Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Naime, zbog svega toga Harry mora 28 dana unaprijed obavijestiti policiju da dolazi u Ujedinjeno Kraljevstvo, ukoliko želi dobiti osiguranje, a svaki zahtjev pojedinačno procjenjuje odbor koji nadzire zaštitu kraljevske obitelji, ali i drugih javnih osoba.

Nagađa se kako je kralj Harryju ponudio sobu u palači St James, gdje princeza Beatrice ima apartman, a princeza Anne nekoliko soba i parkirno mjesto, a koje koristi kada boravi u Londonu. Ostali članovi kraljevske obitelji taj smještaj koriste tek povremeno.

sve osim nogometa