ZVIJEZDA SAPUNICA

Povratak velikog turskog zavodnika za kojim uzdišu žene

12.04.2017 u 06:32

Bionic
Reading

Mnogobrojne hrvatske gledateljice s nestrpljenjem su čekale povratak turske serije 'Tuđi život' ponajviše zbog markantnog 46-godišnjeg Erkana Petekkaya koji glumi biznismena i požrtvovnog oca troje djece Đihana Gürpınara. Junaka sapunica, kojeg nazivaju turskim Georgeom Clooneyjem, ženskom dijelu publike ranije je prirastao srcu serijama 'Kako vrijeme prolazi', 'Igra sudbine' i 'Dila'

Otkad se prije tjedan dana, početkom travnja počela prikazivati na Novoj TV, seriju 'Tuđi život' pogledalo je preko 620 tisuća ljudi. Osim sadržajno zanimljive radnje, zasigurno je gledanosti seriji pridonio i šarmantni Erkan Petekkaya. No omiljeni glumac nema baš najljepšu narav, iza njega je burna prošlost.

Naime, problemi s alkoholom rezultirali su skandalima i svađama s glavnim glumicama serije 'Tuđi život', 41-godišnjom Nurgül Yesilçay koja je tumačila lik Gulseren, a potom i s 32-godišnjom Şükran Ovalı koja je utjelovila lik Ajše. Şükran je bila izluđena njegovim šovinizmom te je seriju napustila nakon samo pola druge sezone pa je u trećoj sezoni Erkan zasad sam, a tugu jer je izgubio voljenu ženu liječi plovidbom s mornarima, zarasle bradom kao pustinjak.

#paramparca @civancanova @buraktozkoparan

A post shared by Erkan Petekkaya (@erkanpetekkaya) on

Od alkoholizma se izliječio prije tri godine uz podršku supruge, inženjerke geologije Didem Dursun s kojom je 13 godina u braku i s kojom ima 12-godišnjeg sina Cema Cana.

'Mislim da sam dobar otac, suprug i osoba, a Didem me puno toga naučila. Dobro da sam se oženio njome, jer je za mene imala puno strpljenja i oblikovala me', izjavio je Erkan. U braku, priznao je, imao je nekoliko kriza zbog suprugine ljubomore, ali uspjeli su ih prebroditi. Njegovoj supruzi smetale su mlađe zgodne kolegice, a nije se osjećala ugodno ni kad su im na adresu stizala ljubavna pisma nepoznatih žena koje su se u njega zaljubile preko malih ekrana zbog njegovih uloga.

Mutlu günler dilerim @didempetekkaya @canopetekkaya

A post shared by Erkan Petekkaya (@erkanpetekkaya) on

Erkan se rodio se u provinciji Elazig, a odrastao je na azijskoj strani Istanbula. Bio je među najboljim učenicima u školi te se bez problema upisao na studij glume. U gradsko kazalište su ga primili kad je imao 22 godine, a prva televizijska emisija na kojoj je radio bila je 'Skrivena kamera'. Ona mu je otvorila vrata za brojne druge angažmane i glumačke uloge.

Premda je iza njega dugogodišnja karijera, ne smatra se osobito dobrim glumcem. Često ističe da uvijek ima prostora za bolje, pa se, kad god ima vremena, usavršava na raznim dramskim radionicama. Sam sebi je najveći i najoštriji kritičar, a najveći fanovi su mu roditelji i sestra.

Druga najveća strast mu je glazba.

'U duši sam roker. Sviranje gitare mi nikad nije išlo, ali zato sam s bubnjevima bio odličan. Prvi put sam uzeo palice u ruke na zadnjoj godini fakulteta i zaljubio se. Dugo sam štedio da bih si mogao priuštiti bubnjeve, a sad kad ih imam, nemam ih kad svirati. Stoje mi u kući i skupljaju prašinu', izjavio je popularni Đihan iz serije 'Tuđi život'.