KAD JE BAL...

Poput prave princeze: Kate Middleton s tijarom koju je nosila pokojna Diana

06.12.2017 u 10:56

Bionic
Reading

Na diplomatskom balu, koji već tradicionalno svake godine organizira sama kraljica Elizabeta II u Buckinghamskoj palači, pojavila se i trudna Kate Middleton. Odjevena u bijelu svilenu haljinu i s omiljenom tijarom princeze Diane na glavi, neodoljivo je podsjećala na nikada prežaljenu britansku princezu

Rijetki su događaji da članice britanske kraljevske obitelji u javnosti nose tijare, no, neki posebni događaji, poput onog koji u prosincu već tradicionalno organizira sama kraljica Elizabeta II, dopuste im dašak glamura i da se barem te večeri i doslovno osjećaju kao princeze.

  • +2
Kate Middleton i vojvotkinja Cornwalla, Camilla Parker Bowles Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U kratkoj vožnji automobilom, od Kensingtonske do Buckinghamske palače, Kate Middleton je društvo pravio njezin suprug, princ William, a trudna vojvotkinja od Cambridgea na glavi je imala vrlo posebnu tijaru. Nazvana Cambridge Lover's Knot tijara, bila je posebno omiljena preminuloj princezi Diani, koja ju je rado nosila.

Kate Middleton, koja u travnju 2018. godine treba roditi treće dijete princu Williamu, odjenula je bijelu, svilenu haljinu, a uz nju je savršeno ukomponirala tijaru, ali i elegantnu dijamantnu ogrlicu, kao i par bisernih naušnica, baš isto kao što je nosila njezina pokojna svekrva, koju, nažalost, nikada nije imala priliku upoznati.

Tijara Cambridge Lover's Knot izradio je kraljevski draguljar Garrard još 1914. godine, po osobnoj skici kraljice Mary, a izrađena je od bisera i dijamanata iz obiteljske kolekcije. Riječ je zapravo o kopiji tijare kakvu je imala njezina baka, princeza Augusta od Hesse. Kraljica Mary tu je tijaru poklonila 1981. godine princezi Diani kao vjenčani dar.

Za tijaru naziva Boucheron odlučila se supruga princa Charlesa, vojvotkinja od Cornwalla, Camilla Parker. Baš tu tijaru znala je nositi i sama kraljica Elizabeta II.

Svečana večera, jednostavno nazvana Diplomatic Reception, glavni je događaj godine u Londonu, kada je riječ o diplomatima koji žive i rade u Velikoj Britaniji, a s kojima kraljica želi održati dobre odnose. To je ujedno i najveći događaj koji se organizira u Buckinghamskoj palači, a za koji se svi zaposlenici palače pripremaju tjednima, kako bi sve bilo u redu.

  • +17
Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime, na večeri se ove godine okupilo više od tisuću ljudi iz više od 130 zemalja, uključujući i članove britanskog parlamenta, bivšeg premijerea, ali i nadbiskupa Engleske crkve. Uz sve njih tu je bilo i na stotine ambasadora i djelatnika ambasada.

Jedini koji su izostali bili su princ Harry i Meghan Markle, no oni su bili spriječeni službeno. Naime, Harry je, kao predstavnik kraljevske obitelji, te večeri bio na godišnjem dobrotvornom koncertu u Londonu, stoga nikako nije mogao biti na dva mjesta odjednom.