OBITELJSKE DUŽNOSTI

Ponovo u javnosti: Kate Middleton i Meghan Markle na različitim balkonima, ali za to postoji opravdan razlog

10.11.2019 u 14:40

Bionic
Reading

Šogorice Kate Middleton i Meghan Markle nedjeljno prijepodne s ostatkom kraljevske obitelji provele su na komemoraciji održanoj u Londonu, kad se na Dan sjećanja ispred Cenotapha, spomenika palim vojnicima u I. svjetskom ratu u Londonu, polaže vijenac. Slavne vojvotkinje ni ovoga puta nisu bile zajedno već na različitim balkonima, za što ipak postoji opravdan razlog

Meghan Markle za ovu prigodu odabrala je crninu, crni kaput i šeširić, baš kao i Kate Middleton koja se odlučila za jedan od usko korjenih kaputa i šeširić s mrežicom. Vojvotkinja od Cambridgea balkon je dijelila s kraljicom i vojvotkinjom Camilom. U isto vrijeme Meghan se nalazila na drugom balkonu, u društvu vojvotkinje Sophie od Wessexa i sira Timothyja Laurencea, supruga princeze Anne, kraljičine jedine kćeri.

Razlog zbog kojeg su se vojvotkinje našle na različitim balkonima je zapravo jednostavan. Naime, riječ je o strogom kraljevskom protokolu, prema kojem zajedno stoje prvi u redu nasljeđivanja, a u ovom slučaju s kraljicom je sjedila vojvotkinja Camilla, supruga princa Charlesa koji je prvi u redu za britanski tron.

S njima se na balkonu našla i Kate Middleton, čiji je suprug drugi u redu za tron dok je prethodnih godina umjesto Kate bio kraljičin suprug, princ Philip. No on se još lani povukao sa službenih dužnosti i na tom ga je mjestu naslijedila Kate.

  • +6
Meghan Markle i Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Victoria Jones / PA Images / Profimedia

Osim toga balkoni zgrade Foreign & Commonwealth ureda su manji od onih na Buckinghamskoj palači gdje na jednom balkonu ima dovoljno mjesta za cijelu kraljevsku obitelj.

  • +5
Meghan Markle na svečanosti koja se održava dan prije Remembrance Sundaya (Dana sjećanja) u Royal Albert Hallu Izvor: Profimedia / Autor: Chris Jackson / PA Images / Profimedia

I dok je većina ženskog dijela kraljevske obitelji svečanost gledala s balkona, muški dio obitelji sudjelovao je u mimohodu i polaganju vijenca u spomen poginulima. Remembrance Day ili Dan sjećanja održava se u spomen poginulima ne samo u Prvm svjetskom ratu već i za sve ratnike u ratovima koji su slijedili, a najvažnija svečanost se održava u Whitehallu, u središtu Londona, gdje se kraljica, premijer i ostali političari susreću s veteranima i polažu vijenac cvijeća maka na spomenik Kenotaf.