9. lipnja

Poklanjamo ulaznice za Ginu & The GeeGee's u Petom Kupeu

05.06.2023 u 16:15

Bionic
Reading

Niz odličnih ljetnih događanja do kraja tjedna u Petom Kupeu: jazz, house, domaći pop, soul i funk...

Ovog utorka neodoljivu muziku uživo stvaraju majstori live improvizacijske scene. NoGuestlist sumira uspješnu prvu sezonu u srijedu uz britanskog house majstora Richyja Ahmeda. Petak donosi promociju albuma prvijenca Gine Damjanović. Najbolji europski soul-funkeri Soul Shadows ove subote počinju s redovnim nastupima na terasi Petog Kupea.

Locco Motion Session 11 / Čapeta, Jurin, Vinja, 6. 6.

U utorak, 16. svibnja slijedi nam nova doza vrhunske improvizacije koja rezultira stvaranjem neodoljive muzike uživo. Isporučit će nam je vrlo aktivni trojac na live improvizacijskoj sceni: Luka Čapeta (gitara), Jerko Jurin (bubnjevi), Marino Vinja (bas).

Mladi gitarist Luka Čapeta, nakon školovanja u Austriji, vrlo je aktivan na live improvising sceni te je stalni član ili surađuje s brojnim bendovima i projektima kao što su Dunjaluk, Živa Voda, MILK, Mary May i Trokut.

Jerko Jurin je mladi perspektivni bubnjar koji je na electronic jazz scenu stupio s bendom Trokut, s kojim nastupa na prestižnim europskim festivalima i klubovima. Fluidan je u jazzu kao i u live electronic improviziranoj glazbi gdje se je etablirao kroz Future Lounge sessions.

Basist Marino Vinja jedan je od najaktivnijih mladih domaćih glazbenika. Jednako se dobro snalazi u popu, funku, afrobeatu te live electronic improviziranoj glazbi. Svira u bendovima Detour, DemeNtronomes, marisol, Kwaaka Afrobeat, Headoneast te pratećem bendu Natali Dizdar. Kao producent izdaje elektroničku glazbu pod pseudonimom monovan.

event: www.facebook.com/events/971761867344618

NoGuestlist 006 w/Richy Ahmed, 7. 6.

NoGuestlist ove srijede obilježava završetak uspješne prve sezone partyjem na koji stiže britanski DJ Richy Ahmed, pripadnik novog vala britanskih DJ-a koji redefiniraju house uz pomoć stilova kao što su disco, techno, funk i hip hop. Poznat je po rezidenciji u klubu DC-10 na Ibizi, a na popisu prestižnih klubova i festivala na kojima je nastupao je i glasoviti Glastonbury festival. Richy Ahmed je pravo ime za rezime prve sezone NoGuestlist, a svoj će doprinos dati i beogradski DJ Mene, koji je već oduševio publiku nastupom u Petom Kupeu, kao i domaćini Pablo Panda i Aldo Morro. Okupljanje je na klupskoj terasi uz ljetna pića i ritmove koje b2b donose Aldo Morro i Vedran Rako. Ulaz na terasu je slobodan.

event: www.facebook.com/events/1091506301806723

Gina & The GeeGees - promocija albuma, 9.6.

Gina Damjanović karijeru je započela kao vokal grupe Detour i pamtimo je kroz uspješnice 'Zaljubila sam se', 'Bez tebe', 'Vikend' i brojne hitove s albuma TourDetour. Samostalnu karijeru započela je singlom 'Pepeo' s kojim polako počinje graditi priču albuma 'U mojim tajnim notama'. Uslijedili su singlovi 'Miris tvoje majice', 'Mama' u duetu s bratom Vicom, 'Ne trebam riječi' i posljednji 'U mojim tajnim notama', izveden na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu.

Upravo tim singlom najavila je istoimeni album u izdanju Aquarius Recordsa koji će 9. lipnja predstaviti u zagrebačkom klubu Peti Kupe u pratnji svog banda The GeeGee's. U otkrivanju tajnih nota prdružit će joj se i brojni gosti iznenađenja.

event: www.facebook.com/events/1385647255558091

Apple Jam / Soul Shadows, 10. 6.

Najbolji europski soul-funkeri iz Amsterdama i Zagreba predvođeni frontmenom Mirzom Tetarićem zabavljat će nas svakog tjedna na terasi Petog Kupea u sklopu programa Apple Jam. Glazbenici iz benda Soul Shadows rezidenti su amsterdamskog Bourbon Street cluba u kojem su nastupili neki od najpoznatijih glazbenika kao to su Rolling Stones, Prince, Sting, B.B. King i ZZ Top. Članovi benda dijelili su pozornicu s gotovo svima njima.

Prošlih godina o Soul Shadowsima se u više navrata raspisao najpoznatiji svjetski portal za soul glazbu Soultracks koji je objavio njihove singlove i napravio sjajne recenzije naglašavajući da je to prvi europski bend koji svira soul svjetske kvalitete. Svirali su također s Marijom Biondijem, Beyonce, Smoove&Turrellom te dobili poziv Gregoryja Portera za zajedničku svirku.

Program Apple Jam donosi svakog tjedna tijekom lipnja i srpnja opušteno druženje na terasi uz finu selekciju pića i hrane za koju je ovog puta zadužen bistro Lari i Penati. Ulaz je slobodan.

Ulaznice za ostala događanja u Petom Kupeu dostupne su putem poveznice: https://www.entrio.hr/venue/zagreb/peti-kupe

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za Gina & The GeeGee's - promocija albuma u Petom Kupeu (09.06.2023., Peti kupe, Zagreb), a dobitnici su Martina Market i Dalenka Perica.