SKANDAL U 'OPERACIJI TRIJUMF'

Pogreška Nove TV potpomogla izbacivanju hrvatske predstavnice?

05.01.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Nova TV napravila je tehničku pogrešku kojom je ugrozila regularnost showa 'Operacija Trijumf' i umanjila šanse Metkovčanke Ane da izbori finale

Tehničkom pogreškom Nova TV prošli je utorak, kad su započela ovotjedna glasovanja, objavila pogrešne brojeve za glasanje, čime su pozivi upućeni Aleksandru Belovu odlazili u korist Nine Petković. Time je Aleksandar prvi puta od početka OT-a skinut s trona favorita i ušao u finale kao tek četvrti, a njegovi glasovi navodno su pogurali Ninu ispred Ane Bebić.

Nova TV objašnjava da se radilo o 'nenamjernoj tehničkoj pogrešci koja je ispravljena čim je to bilo moguće'.

'U tom je vremenu zaprimljen mali broj glasova te smatramo da kandidati nisu oštećeni, budući da je točna informacija bila dostupna iz više izvora – na webu, teletextu, dnevnim emisijama te u novom foršpanu', objasnila je Vedrana Cvetko s Nove TV. Mali broj zaprimljenih glasova, smatra Cvetko, nije utjecao na Anino ispadanje.

Bez obzira je li pogreška bila bez utjecaja na Anin izlazak ili su Hrvati opet sami sebi zabili nož u leđa, ostaje gorak okus neprofesionalnosti u showu koji je bio vrlo bučno najavljivan, a gasi se uz buku tek izazvanu skandalima, nikako zanimljivostima i napetostima. Zato smatramo da će naša Ana, bez obzira na možda preuranjen izlazak iz showa, već naći put do pozicija koje je zaslužila vlastitom kvalitetom.