NAPETO JE U DANSKOJ

Pogoršalo se zdravlje princa: Kraljica i obitelj iščekuju najgore vijesti

12.02.2018 u 11:13

Bionic
Reading

Stanovnici Danske s napetošću prate vijesti iz njihove kraljevske palače jer se zdravlje princa Henrika, supruga danske kraljice Margarete II, pogoršava. Zbog toga se proteklog vikenda okupila i obitelj kako bi bila uz njega u bolnici

Kako pišu danski mediji, njihova kraljica Margareta II, kao i ostali članovi kraljevske obitelji, proteklu su nedjelju proveli u bolnici te su se smjenjivali kraj bolničke postelje njezina supruga, princa Henrika.

'Henrikovo stanje je zabrinjavajuće. Svi smo zabrinuti pa ću ga posjetiti', izjavio je za medije njegov brat Etienne.

  • +3
Danska kraljevska obitelj Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Palača je u petak objavila kako se nakon liječenja od upale pluća, koje traje od siječnja, njegovo stanje pogoršalo. Princ Henrik razbolio se tijekom puta po Egiptu, a zbog njegove se bolesti i teškog stanja iz Južne Koreje, u kojoj je u Pjongčangu kao član Međunarodnog olimpijskog odbora nazočio Zimskim olimpijskim igrama, kući vratio princ Frederik.

Upravo je on prvi stigao u bolnicu sa suprugom Mary i četvero djece, potom mlađi sin, princ Joachim sa suprugom Marie i djecom, a na kraju je stigla i sama kraljica. Princa Henrika posjetila je i jedna od njegove dvije sestre, časna sestra u Toulouseu, Catherine de Monpezat, koja je zbog bratove bolesti stigla u Dansku, a u posjet se spremaju i njegova braća.

Ranije ovoga mjeseca palača je objavila da mu je postavljena dijagnoza dobroćudnog tumora na plućima, a u rujnu je objavljeno da pati od demencije te da će ograničiti svoje kraljevske obveze.