U FRANCUSKOJ

Pogledajte kako je izgledalo bajkovito vjenčanje luksemburške princeze Alexandre

30.04.2023 u 00:10

  • +4

Vjenčanje princeze Alexandre od Luxembourga

Izvor: Profimedia / Autor: Olivier Huitel / Pacific coast news / Profimedia

Bionic
Reading

Nakon što je prošloga tjedna imala građansko vjenčanje, luksemburška princeza Alexandra i njezin odabranik, Nicolas Bagory, vjenčali su se i u crkvi u južnoj Francuskoj

Bajkovito vjenčanje upriličeno je u crkvi Saint Trophyme tjedan dana nakon građanske ceremonije, a za ovu je prigodu lijepa brineta odabrala bijelu elegantnu haljinu, dok je Nicolas bio u tamnom odijelu sa sivom kravatom.

Vjenčanica je bila jednostavnog kroja no vrlo efektna otkrivši i dio ramena dok je veo bio ukrašen perlicama i sedefastim detaljima.

Princeza je nosila raskošnu tijaru, a šminku je za ovu prigodu bila vrlo decentna. Alexandra je bila u pratnji svog oca, velikog vojvode Henrija od Luksemburga dok je ulazila u crkvu Saint Trophyme u Bormes-les-Mimosas.

Njezina majka, velika vojvotkinja Maria Teresa, nosila je odvažnu tamnoplavo-zelenu haljinu.

  • +4
Vjenčanje princeze Alexandre od Luxembourga Izvor: Profimedia / Autor: Olivier Huitel / Pacific coast news / Profimedia

Raskošna vjerska ceremonija održana je tjedan dana nakon što su se Alexandra i Nicolas vjenčali na civilnoj ceremoniji u gradskoj vijećnici u Luksemburgu. Mladenka je tom prigodom briljirala u elegantnom krem odijelu umjesto tipične vjenčanice, a frizura i make up bili su vrlo jednostavni no chic.

Alexandra i Nicolas zaruke su objavili u studenom prošle godine. Inače, princeza Alexandra je kćer velikog vojvode Henrija i velike vojvotkinje Marije Tereze od Luksemburga, tečno govori i nekoliko jezika.

Osim što je aktivna u svojoj kraljevskoj obitelji, princeza Alexandra - koja je šesta u redu za prijestolje - također radi kao profesionalni lingvist.

Imala je devet godina kada je njezin otac stupio na prijestolje 2000. nakon što je Alexandrin djed abdicirao u njegovu korist. Nicolas, koji je odrastao u Bretanji u Francuskoj, pak radi na društvenim i kulturnim projektima u Parizu, gdje živi.