NOVA GLUMAČKA POSTAVA

Pogledajte fotografije sa snimanja Netflixove hit serije 'Kruna': Evo kako u novoj sezoni izgleda princeza Diana

05.08.2021 u 23:16

Bionic
Reading

Počelo je snimanje pete sezone Netflixove hit serije 'Kruna', u kojoj ćemo gledati posve novu glumačku postavu. No svih, naravno, najviše zanima kako će izgledati princeza Diana koju će u nove dvije sezone glumiti australska glumica Elizabeth Debicki

Elizabeth Debicki fotografirana je na setu 'Krune' prvi put ovoga tjedna dok su se snimali kadrovi u Ardverikie Lodgeuu Škotskoj. U kadrovima s 'novom' Dianom mogu se vidjeti i njezina djeca prinčevi Harry i William, no nije poznato koji glumci glume.

U kolovozu prošle godine obavljeno je da će 30-godišnja Debicki glumiti princezu Dianu u nove dvije sezone, koje će se baviti između ostalog pogibijom Lady Di 1997. Na snimanju prvih kadrova hit serije Debicki je snimljena u ležernom outfitu; izblijedjelim trapericama, tamnoplavom sakou i roza košulji dok su oko nje trčkarali dječaci.

Elizabeth Debicki u ulozi princeze Diane Izvor: Profimedia / Autor: Peter Jolly / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ulogu princeze Diane u finalnim sezonama serije Debicki ('Veliki Gatsby' i 'Tenet') je preuzela od Emme Corrin. Glumica kaže da je prava privilegija glumiti princezu od Walesa jer njezin duh, riječi i djela žive u srcima mnogih. Velika joj je čast, kaže, što je dobila priliku pridružiti se ovoj maestralnoj seriji, na koju se, otkriva, zakačila od prve epizode.

Inače, serija 'Kruna' podigla je dosta prašine s četvrtom sezonom, a naišla je i na osudu kraljevske obitelji jer je, tvrde, izokrenula činjenice. Čak je i britanski ministar kulture Oliver Dowden tražio od Netflixa da stavi oznaku da je serija fikcija. Smatrao je da gledatelje treba upozoriti na početku svake epizode da to nije povijesna činjenica, već fikcija budući da su neke scene iz serije nanijele štetu kraljevskoj obitelji.

U četvrtoj, do sada najkontroverznijoj sezoni, princ Charles susreće i ženi se mladom i naivnom Dianom Spencer i u isto vrijeme održava svoju vezu s ljubavi svog života, tada udanom Camillom Parker-Bowles. Posebno zgražanje su izazvale scene u kojima je zorno prikazana Dianina borba s bulimijom, a te su scene imale i grafičko upozorenje.

SOČNE DEVEDESETE

Novo razdoblje, nova lica: Ove ćemo glumce gledati u glavnim ulogama pete sezone serije 'Kruna'

Pogledaj galeriju

Britanski novinar Michael Cole, koji prati kraljevsku obitelj, mišljenja je da će serija, koja će u svojoj petoj sezoni pratiti ljubavnu priču princeze Diane i Dodija Fayeda do njezine smrti u kolovozu 1997, sadržavati mnogo dramatičnog materijala i zapanjujućih otkrića. Peta i šesta, ujedno i posljednja sezona 'Krune' pokrivat će rane 90-e, uključuju veliki požar u dvorcu Windsor i krah brakova troje djece kraljice Elizabete, razvode princa Charlesa i princeze Diane, princa Andrewa i Sarah Ferguson te princeze Anne i Marka Philipsa.

Zanimljivo je da je u veljači princ Harry stao u obranu Netflixa, s kojim ga veže ugovor vrijedan više oko 100 milijuna dolara. Rekao je da je serija 'izmišljena', ali i da se 'labavo temelji na istini' te da je jako dobro ulovila osjećaj da se od članova obitelji očekuje 'dužnost i služenje koje je iznad obitelji i svega drugoga'.

  • +25
Imelda Staunton kao kraljica Elizabeta u 5. sezoni 'Krune' Izvor: Profimedia / Autor: Peter Jolly / Shutterstock Editorial / Profimedia