NOVA ULOGA

Počinje novi period za Meghan Markle, a evo kada je možemo ponovno očekivati u javnosti

08.05.2019 u 06:24

Bionic
Reading

Prvorotkinja Meghan Markle prije malo više od mjesec dana započela je službeno svoj rodiljni dopust. Gotovo cijelu trudnoću provela je vrlo aktivno, putujući te odrađujući svoje kraljevske dužnosti, a sada slijedi zasluženi odmor uz bebicu

Prošlo je gotovo pedeset dana otkako smo posljednji put u javnosti vidjeli vojvotkinju Meghan Markle. U društvu supruga, princa Harryja 19. ožujka posjetila je New Zealand House u Londonu kako bi odala počast svim žrtvama terorističkog napada koji je tada šokirao javnost.

  • +9
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Kako je najavio sam princ Harry, novopečena majka i bebica trebali bi se u srijedu pojaviti pred medijima i otkriti nove detalje vezane za prinovu. Uključivat će to ime sina vojvoda od Sussexa.

Bez obzira na to, rodiljni dopust 37-godišnje vojvotkinje nastavlja se, ali još nije sa sigurnošću potvrđeno do kada.

Podsjetimo, Kate Middleton nakon trećeg poroda uzela je šestomjesečni dopust od angažmana i kraljevskih obveza, a prisustvovala je tek obiteljskim događanjima, poput krštenja najmlađeg sina ili vjenčanja šogora Harryja i šogorice Meghan.

  • +27
Princ Harry i Meghan Markle s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Najduži period koji majka prvorotkinja u Britaniji prema zakonu može uzeti za rodiljni dopust je godinu dana. Međutim, malo je izgledno da će Meghan iskoristiti toliki period za odmor. Većina članica dvora uzimala je kraći rodiljni dopust kako bi poslale pozitivnu poruku u javnosti.

Između ostalog, poznato je da članovi kraljevstva imaju višestruku pomoć stručnog osoblja oko odgoja mališana, pa ih ništa ne ometa u obavljanju službenih angažmana. S obzirom na to da je vojvotkinja od Sussexa bila izuzetno aktivna tijekom svih devet mjeseci trudnoće, a tek se pred sam kraj malo primirila i povukla iz javnosti, izgledno je da ćemo je već u studenom gledati na službenoj dužnosti.

  • +14
Meghan Markle i princ Harry objavili zaruke Izvor: Reuters / Autor: TOBY MELVILLE

Osim toga, javnost bi novopečenu mamu mogla vidjeti na krstitkama sina ili pak na 71. rođendanu princa Charlesa, koji već tradicionalno slavi početkom ljeta u svojoj rezidenciji Clarence House u Londonu.