BOLJI I OD 'SPAREA'

Počeli su pregovori: Memoari princa Harryja mogli bi biti 'kamilica' za ono što princ Andrew namjerava otkriti

26.03.2023 u 13:35

Bionic
Reading

Kako pišu britanski mediji, princ Andrew u pregovorima je s američkim autorima za koje smatra da bi bili najbolji da napišu u njegovo ime memoare u kojima bi se obračunao sa svim članovima kraljevske obitelji

Ako ste mislili da su memoari princa Harryja, 'Spare', bili eksplozivni i nisu štedili pojedine članove kraljevske obitelji, onda samo čekajte da svjetlo dana ugledaju memoari koje navodno priprema njegov stric, princ Andrew.

Kako pišu britanski mediji, a koji su informacije dobili od dobro upućenih izvora, vojvoda od Yorka mogao bi se u svojim memoarima itekako raspričati, ali i razračunati se sa svima koji su mu, otkako je upleten u skandal povezan s pedofilijom i pokojnim Jeffreyjem Epsteinom, okrenuli leđa.

Njegov posljednji službeni javni istup bio je 2019. kada je za BBC Newsnight dao intervju u kojem je pokušao osvjetlati svoj obraz nakon optužbi da je imao seksualne odnose s maloljetnicom, a za knjigu izvor kaže:

'Andrew ima puno materijala. Uspoređujući s Harryjem, on ima puno dublju povijest odakle može izvlačiti razne priče. Prilika da napiše knjigu dala bi mu i priliku da bez zadrške i u potpunosti opiše svoju povezanost s Jeffreyjem Epsteinom, no zasigurno bi to bila i fascinantna priča o uskom krugu kraljevske obitelji i njihovim odnosima.'

  • +4
Princ Andrew i kralj Charles III Izvor: Profimedia / Autor: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Prema svemu sudeći, princ Andrew navodno se bacio u pregovore tražeći idealnog autora koji bi najbolje napisao njegove memoare, a navodno je 'oko bacio' na Daphne Barak, koja je, među ostalim, napisala i biografiju Amy Winehouse.

Da je to vruća roba govori i da su za izdavanje, iako još nije ni slovo napisano, zainteresirana dva vodeća izdavača, a koji su svjesni da se takvo što itekako prodaje, osobito ako bi Andrew opleo po starijem bratu, kralju Charlesu III, koji mu namjerava oduzeti Royal Lodge, jer nema namjere više financirati održavanje istog.