Opuzen

Pjesnikinja Vesna Boinović Grubić osvojila četvrtu nagradu u nizu na festivalu Melodije hrvatskog juga

16.08.2022 u 12:28

Bionic
Reading

Operna diva Antonella Malis pjeva o Istini

Pjesnikinja Vesna Boinović Grubić osvojila je četvrtu nagradu u nizu na festivalu Melodije hrvatskog juga koji se ovog vikenda održao po 29. put u Opuzenu. Festival koji njeguje dalmatinsku pjesmu otvoren je za sve sudionike, a pjesnikinja Boinović Grubić na njemu je dobro poznata. Ove je godine pjesmu Istina otpjevala operna diva Antonella Malis i za nju su osvojile drugu nagradu stručnog žirija.

'Istinu je najlakše živjeti jer ne zahtjeva ništa, već je onakva kakva je. Istina je univerzalni jezik koji se lako razumije, zapravo vrsta poruke onima koji su se pogubili u traženju istine, onima koji ju ne žive. Pjesma ima puno simbolike. Istina nije samo opozitiv od laži, već je i Spoznaja. U prirodi je ljudskog bića vječno propitivanje i traganje za istinom!' – ističe pjesnikinja Vesna Boinović Grubić.

Pjesma se nalazi u istoimenoj zbirci, trećoj po redu pjesnikinje. Uz Vesnin tekst, aranžman i glazbu je radio Aleksandar Valenčić dok je pjeva operna diva Antonella Malis s kojom je već osvojila nagradu na ovom festivalu. Dvije druge nagrade osvojene su za pjesme koje je pjevala Vivien Galletta iz Putokaza koju su nas 90'ih predstavljali na Eurosongu, a na glazbu Emira Kulenovića i aranžman Aleksandra Valenčića.

Festival Melodije hrvatskog juga održan je na opuzenskoj pjaci. Uz maraton lađa ovo je jedan od najpoznatijih događaja tog kraja. Svake godine festival ugošćuje broje poznate autore i izvođače, a pjesme s njega ostaju nam dugo u sjećanju.