dodjela 30. porina

Pjesma godine je hit Matije Cveka i Eni Jurišić, a Parni valjak ima najbolji album

29.04.2023 u 00:08

  • +42

Porin 2023.

Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo

Bionic
Reading

U završnoj večeri jubilarne 30. dodjele Porina, podijeljeno je deset nagrada pri čemu je pokojni Massimo nagrađen s dvije

Večeras je u Zagrebu održana jubilarna 30. dodjela nagrade Porin. Prema običaju, dijelile su se nagrade u 27 kategorija, a njih 17 dodijeljeno je prije završne večeri.

Kao i obično, najuzbudljivije bilo je iščekivanje dobitnika posljednje dvije nagrade, u kategoriji najboljeg albuma i najbolje pjesme godine.

Za album godine nominirani su bili: Parni valjak i prijatelji s albumom, 'Dovoljno je reći... Aki', Tedi Spalato s albumom 'Ime mi je nevažno', Silente i album 'IV', Darko Rundek s albumom 'Za vašu poslijepodnevnu razonodu' te Chui s albumom 'Zagreb - Berlin', a pobjednici su bili Parni valjak i prijatelji.

Za najbolju pjesmu proglašen je hit Matije Cveka i Eni Jurišić 'Trebaš li me', a slavili su ispred konkurencije koju su činili: Pavel ft. Sanja, Marinko i Zec s pjesmom 'Dani koji sjaje', Mia Dimšić i 'Guilty Pleasure', Parni Valjak, 'Ponovo' te Massimo i pjesma 'Zamisli'.

crveni tepih

Glamurozni stajlinzi: Pogledajte tko je sve stigao na 30. dodjelu Porina

Pogledaj galeriju

Ivana Kindl je dobila Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu za pjesmu 'Netko tko me čuva', Porina za najbolji hip-hop album godine dobio je Edo Maajka, a za najboljeg novog izvođača proglašen je Marko Bošnjak.

U kategoriji najbolje muške vokalne izvedbe Porina je dobio Massimo za izvedbu pjesme 'Zamisli', koji je i posthumno nagrađen za životno djelo, a nagradu je preuzela njegova supruga Eni.

Nagradu za rock album godine dobila je Daleka obala i album 'Kao sad', dok je Tedi Spalato dobio Porina za najbolji album zabavne glazbe.