Pogon kulture

Pipsi predstavljaju jedan od najboljih domaćih albuma u Rijeci

18.01.2024 u 15:00

Bionic
Reading

Pogon kulture, Rijeka // subota, 3. veljače 2024.

PipsChips&Videoclips dolaze u riječki Pogon kulture u subotu 3. veljače 2024. predstaviti jedan od najboljih prošlogodišnjih domaćih albuma.

Izvor: Društvene mreže

Sjajne recenzije koje prate album ‘Vesna' od samog početka zaokružile su odličnu godinu za Pipse. Od koncerta na stadionu Šalata 2022. o kojem se još uvijek priča, do rasprodane petodnevne rezidenture u klubu Sax sjajna godina kulminirala je s listama najboljih godišnjih izdanja. Tome je pridodano čak pet nominacija za nagradu Rock&Off i to za album, koncert i pjesmu godine, za ‘Većinom', te za Iskonovu nagradu publike i Rock&Off izvođača.

Tradicionalno i najbrojnije okupljanje godišnjih top lista radijskih, web i print novinara i urednika koje objavljuje tjednik Nacional uvrstilo je Pipse i album ‘Vesna’ među top 10 albuma 2023. Aleksandar Dragaš ga u Jutarnjem listu svrstava ovo ‘poetično, rastrzano, ludo…’ izdanje na listu top pet domaćih albuma. Portal ravnododna.com ga stavlja među najbolje domaće i regionalne albume i kaže da je Dubravko Ivaniš – Ripper ‘jedan od rijetkih koji svoj bend uvijek pokušava iznova izmisliti, prilagoditi zeitgeistu i najzanimljivijim strujanjima na svjetskoj glazbenoj sceni'.

Pipsi imaju mjesto na listi domaćih i regionalnih albuma na portalu muzika.hr uz napomenu da je to ‘ponovno hrabar album koji odvodi bend u neke nove sfere'. Jedan od najboljih albuma u karijeri’ piše Dubravko Jagatić u recenziji u Nacionalu, dok je Marinko Krmpotić za Novi list piše da je ‘Vesna” ‘album koji čuva dignitet rock glazbe’ hvaleći zbirku stihova i glazbe.

Izvor: Društvene mreže

Pipsi dolaze u Rijeku koncertno promovirati ‘Vesnu’ 3. veljače i donose presjek karijere. Ulaznice su u pretprodaji po 15 eura, te 18 eura na sam dan koncerta. Kupiti se mogu u riječkom Dallas Music Shopu, online na Entrio.hr i Eventim.hr kao i na svim fizičkim prodajnim mjestima.