jedna bolja od druge

Pet najboljih britanskih serija koje smo gledali ove godine

10.12.2022 u 17:39

Bionic
Reading

Predstavljamo najbolje od najboljih! Kraj je godine i došlo je vrijeme u kojem na sve strane pristižu listu najboljih serija. Britanske čine posebnu kategoriju, a ove ih je godine na Pickbox NOW streaming servisu izašlo pregršt fantastičnih

Donosimo vam popis top 5 britanskih serija (ili novih sezona hit serija) koje su stigle na domaći servis Pickbox NOW tijekom 2022. godine i oduševile.

Žena u bijelom (The Woman in White)

Miniserija Žena u bijelom inspirirana je istoimenim gotičkim klasikom Wilkiea Collinsa. Walter (Ben Hardy) je profesor crtanja i jednog se dana zaposli kod obitelji Fairlie. Spletom okolnosti, otkriva tajne između učenica Laure (Olivia Vinall) i Marian (Jessie Buckley) te misteriozne žene Anne koja je pobjegla iz ustanove za mentalno oboljele osobe. Laura i Walter se uskoro zaljubljuju i započinju romantičnu vezu, iako je ona zaručena za drugoga.

Shetland (Shetland)

Shetland je nastao prema istoimenom književnom serijalu nagrađivane autorice kriminalističkih romana Ann Cleeves. Protagonisti su inspektor Perez (Douglas Henshall) i njegova partnerica Macintosh (Alison O'Donnell) i istražuju slučajeve ubojstva kako bi vratili mir i sigurnost Shetlandskom otočju. Nedavno je na Pickbox NOW stigla sedma sezona ove havljene britanske uspješnica, a ista je otvorila nova pitanja i jezive slučajeve za omiljenog detektiva.

Noćni pozivi (The Responder)

Serija Noćni pozivi prati policajca Chrisa (Martin Freeman) koji žudi za iskupljenjem nakon niza loših odluka. Još uvijek ima loše odnose s kolegama jer svi sumnjaju u njegove moralne vrijednosti i poštenje, u pokušaju iskupljenja naći će se u novim nevoljama. Uz zahtjevan posao želi sačuvati vlastito mentalno zdravlje i brak koji je na rubu raspada. Martin Freeman ponovno briljira u ulozi moralno podijeljenog policajca koji, unatoč svemu, ne preza pred slučajevima.

Unakrsna vatra (Crossfire)

Jo (Keeley Hawes) je očekivala opuštajući ljetni odmor s prijateljima i obitelji. Tijekom ljetovanja, misteriozni pojedinci napadnu luksuzni hotel u kojem je Jo odsjela sa svojom djecom i prijateljima. Uslijedit će tragedija koja će ugroziti živote njenih najmilijih, ali i na površinu izvući brojne tajne.

Inspektor Grace (Grace)

Detektiv Roy Grace (John Simm) posvetio je cijeli svoj život detektivskom poslu. Doduše, trenutno mu ne ide glatko u životu – njegovi nekonvencionalni postupci dovedeni su u pitanje tijekom ispitivanja na suđenju za ubojstvo. Istovremeno traga za suprugom Sandy koja je nestala prije šest godina. Dobit će još više posla kad ga u aktivnu istragu uplete stari prijatelj i detektiv Glenn Branson (Richie Campbell).

Serija se temelji na serijalu romana autora Petera Jamesa koji su prevedeni na 37 jezika s prodajom više od 20 milijuna primjeraka diljem svijeta.