NAJZGODNIJI HRVATSKI ZET

Pedro Soltz sasvim iskreno o ulozi u seriji 'San snova', obitelji, ljubavi i braku

30.09.2023 u 15:40

Bionic
Reading

Jedno je od najsimpatičnijih lica koje su gledatelji imali priliku gledati u showu 'Ples sa zvijezdama', u kojem je briljirao uz Tinu Walme i pobijedio, a dobio je ulogu i u RTL-ovoj jesenskoj uspješnici. Brazilski maneken, hrvatski zet koji je svojedobno proglašen najseksepilnijim muškarcem svijeta, za tportal je otkrio kako se spremao za tu ulogu i kako sad odrađuje druge brojne obaveze, a govorio je i o svojoj obitelji

U mladosti je Pedro Soltz sanjao o karijeri nogometaša, a postigao je veliki uspjeh u svijetu manekenstva. Sjajno mu ide i plesanje, kratko se okušao u glumi u seriji 'Kud puklo da puklo', a složit će se mnogi - odlično se snašao i u ulozi Andreja, poduzetnika koji će mnogima pomrsiti račune. Uz to je sjajan suprug manekenki Iris Cekuš i tata njihovim djevojčicama Lari i Isabelli Marie.

Nakon što ste utjelovili brazilskog nogometaša Jesusa Tita, gledatelji vas ponovo gledaju u glumačkim vodama. Kako je došlo do vašeg angažmana u seriji 'San snova' i koja vam je bila prva impresija kad ste je dobili?

Ova uloga ipak je ozbiljnija od one Jesusa Tita jer se od mene očekuje baš pravi glumački angažman.

Ta uloga je baš došla iznenadno. Kada su me zvali iz produkcije i pitali jesam li zainteresiran, imao sam sto i jedno pitanje. Znate li da ja nisam takav tip glumca? Znate li da sam ja stranac i da ne govorim hrvatski baš najbolje? Znate li da sam stalno na putovanjima? Sto i jedno pitanje! No produkcijski tim je bio baš uporan i rekli su da su spremni na sve i da je ova uloga stvorena za mene. U to vrijeme bio sam taman na snimanju u Africi i nisam mogao ni odraditi prvi razgovor. Kada sam se vratio, sve je išlo brzo, razgovor, probe i odmah snimanja. Sve u svemu, jako uživam na snimanju. Kada sam pročitao scenarij i kada sam malo više razumio svoju ulogu, predložio sam čak i neke promjene oko samog lika i upravo me taj dio kreiranja lika i improvizacije na snimanju svaki put oduševe. Mislim da sam pohvatao tu neku dinamiku ovog posla i uz kolege, koji mi uvijek uskoče u pomoć kada treba, moram priznati da je ovo vrlo zanimljivo i uzbudljivo iskustvo.

Kako ste se spremali za ulogu? Gdje ste pronašli temelj za izgradnju karaktera svog lika?

Moram priznati da sam jako sretan jer sam dobio priliku izgraditi ovaj lik malo i prema svom licu i naličju. Naime uloga je bila zamišljena drukčije i ja sam se sjetio kako bi bilo dobro da je lik ipak Talijan, jer to je puno bliže mom karakteru i govorim talijanski, tako da sam mogao ubaciti nekoliko fraza, što se redatelju jako svidjelo. Naravno, pripreme za ulogu su bile zahtjevne jer sam perfekcionist u svemu što radim, tako da sam sve glumce oko sebe koje poznajem pitao za neke savjete i male trikove struke.

Osjećate li tremu prije dolaska na set?

Ma čak i ne. Prije bih rekao da je to neko pozitivno uzbuđenje jer stvarno jako uživam u svemu. Jedva čekam doći na set i krenuti sa snimanjem.

Koliko će se rad na seriji poklapati s vašim drugim brojnim poslovnim i obiteljskim obavezama?

Zasad sve super funkcionira. Produkcijski tim se prilagođava koliko može mojim drugim obavezama, a i ja pokušavam odraditi sve što imam prije snimanja, tako da sve teče glatko. A Iris i ja smo već jako dobro uigran tim i nije nam ovo first rodeo, kako bi se reklo. Naš posao nas je naučio kako usklađivati rasporede i uskakati jedno drugome kada je to potrebno. A i tu je naša Lara, koja je već dovoljno velika pa može pomoći kada treba.

Stignete li gledati serije? Je li vam nešto u posljednje vrijeme okupiralo pažnju kad je o njima riječ?

Da, da, pogotovo one u kojima ja glumim. Iris, cure i ja navečer sjednemo pred TV pa odgledamo nove epizode serije i super je kako mi se ponekad slože kockice kada ih gledam i shvatim zašto se nešto događa u onima koje nas tek čekaju.

Često putujete. Iz kojih zemalja imate najljepše uspomene?

Jako mi je teško na ovo odgovoriti. Prošao sam preko 50 zemalja i kad bismo išli razgovarati o tome, to bi trebao biti poseban intervju. Jako puno putujem zbog posla, ali i privatno, tako da je svako putovanje iskustvo za sebe. Od Španjolske, u kojoj sam živio, pa do Južne Afrike, gdje sam snimao. Italija, gdje mi se rodila Lara. Sjeverna Argentina, koja me oduševila. Tako, evo, teško se odlučiti. Imam jako puno priča s tih putovanja - snimanje ispod vode, snimanje na glečeru, snimanje dok vozim 200 km/h i još mnogo toga.

Vi i supruga Iris jedan ste od najomiljenijih parova na domaćoj sceni. Koja je vaša definicija ljubavi? Bračnog odnosa?

Teško je ovu temu sažeti u nekoliko rečenica, ali možda najbolje opisuje ono što osjećam i kako to definiram jest: Ljubav nije osjećaj, ljubav je odabir. Ljubav je rad na sebi, na odnosu s drugima, i to svakodnevno. Brak je partnerstvo i trebate paziti jedno na drugo.

Kako najradije provodite slobodno vrijeme s obitelji?

Volimo sve pomalo. Šetnja, kartanje, kuhanje, putovanje, učenje. Sve je uživanje kad smo zajedno.

U ožujku ste drugi put postali tata. Kako ste se nakon desetak godina snašli s ponovnim mijenjanjem pelena i neprospavanim noćima?

Ma to su sve čarobni momenti. I te pelene i to dizanje noću. Sve to jako brzo prođe, tako da uživam u svemu. Naša Isabella je predivna i obožavamo je. Naravno da ima dana u kojima smo umorni i kada su stvari malo teške, ali teško je ostati loše volje kada se to maleno dijete nasmiješi.

  • +3
Pedro Soltz i Iris Cekuš Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX

Obožavatelji na Instagramu se najviše razvesele vašim fotografijama s djecom. Jeste li popustljiv ili strog tata?

Pokušavam balansirati oko te strogoće i popustljivosti. To je jedan od najvećih izazova nas roditelja. Biti što treba i kad treba.

U koje moralne vrijednosti vjerujete i od kojih ne odustajete?

Obitelj. Odmalena želim imati svoju obitelj i sad kad je imam, onda je to ono najbitnije. Sretna obitelj i sretan život.

Nakon pobjede u showu 'Ples sa zvijezdama', kako izgleda vaš odnos s plesom ili plešete samo doma?

Evo, neki dan sam razgovarao s Tinom Walme i prisjetili smo se svih tih trenutaka koji su bili baš nezaboravni. Nažalost, ples više nije dio mog svakodnevnog života, ali to je i normalno. To je bio projekt koji je morao doći svome kraju i baš je bio spektakularan kraj. No to ne znači da možda u budućnosti neće doći neki novi show ili projekt i možda ponovno krenemo s plesom. Lara me još uvijek drži blizu jer ona ide na satove plesa, pa se tu i tamo priključim.