STIGAO DEMANTIJ

Patrijarh Porfirije odustao od prijave Severinih prijetnji DORH-u

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 13.09.2021 22:24
  • Objavljeno 13.09.2021 u 22:24
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Dejan Rakita, Marko Prpic/PIXSELL

Nakon što su se srpski mediji raspisali o Severininom uznemiravanju patrijarha Porfirija i njegovu podnošenju prijave DORH-u protiv splitske pjevačice, oglasila se Severina odvjetnica, tajnik Mitropolije zagrebačko-ljubljanske Bogoljub Ostojić, a naposlijetku i sam DORH

Prema napisima srpskog Kurira Severina je mjesecima uznemiravala novoizabranog poglavara Srpske Pravoslavne Crkve, da bi ju on naposlijetku prijavio Državnom odvjetništvu, kako tvrdi srpski Telegraf.

Tajnik Mitropolije zagrebačko-ljubljanske Bogoljub Ostojić progovorio je o slučaju za Dnevnik.hr potvrdivši kako je Severina uistinu vrijeđala patrijarha, ali kako ju on zbog toga nije prijavio Državnom odvjetništvu.

  • +5
  • +2

Severina dovodi sina u osnovnu školu Matije Gupca

Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

DORH je na upit Jutarnjeg lista o ovom slučaju izjavio sljedeće: 'Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) ne potvrđuje primitke kaznenih prijava niti daje pojedinosti iz zaprimljenih prijava/podnesaka. Potvrdu da je kaznena prijava/podnesak podnesen Vam može dati podnositelj prijave/podneska slijedom čega Vas upućujemo da se za potvrdu takve informacije obratite izravno podnositelju, kao i da od podnositelja zatražite odgovor na pitanje kome je i kada te protiv koga i zbog čega kaznena prijava/podnesak podnesena. Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) može odgovoriti kako u DORH-u nije održan sastanak sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve. Na isti smo način odgovorili i na druge upite novinara'.

Severinina odvjetnica Jasminka Biloš za Jutarnji list potvrdila je da su njezina klijentica i patrijarh bili u kontaktu, no kako nema nikakvih saznanja o prijavi.

'Treba postaviti pitanje patrijarhu Porfiriju je li podnio kaznenu prijavu i tek ćemo se nakon toga moći očitovati', komentirala je Biloš za Jutarnji list.