EMMA STONE

Patila je od napadaja panike i tjeskobe, a jedina svijetla točka za nju je bio Hollywood

15.01.2024 u 06:22

Bionic
Reading

Zahvaljujući filmu ‘Uboga stvorenja’, Emma Stone početkom siječnja 2024. godine osvojila je jednu od najprestižnijih nagrada - Zlatni globus za najbolju glumicu, koji je njoj samoj zapravo i najveće priznanje, ali i dokaz da ono što radi, radi besprijekorno. Osim filma, Emma je ovih dana prisutna na malim ekranima zahvaljujući seriji ‘The Curse’, koju možete pratiti na Skyshowtimeu

Na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnih globusa film ‘Uboga stvorenja’, odnosno ‘Poor Things’, osvojio je nagradu u dvije najvažnije kategorije - za najbolji film u kategoriji komedije ili mjuzikla, kao i za najbolju glumicu, neponovljivu Emmu Stone.

Riječ je o djelu Yorgosa Lanthimosa u kojem pratimo fantastičan razvoj Belle Baxter (Emma Stone), mlade žene koju je oživio genijalni i nekonvencionalni znanstvenik Godwin Baxter (Willem Dafoe).

Za ovaj film Emma je prvi put čula nakon razgovora s redateljem, koji joj je ispričao sve o njemu dok su radili na produkciji filma ‘The Favourite’.

  • +3
Emma Stone Izvor: Profimedia / Autor: Xavier Collin/Image Press Agency / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

‘Ono što mi je Yorgos objašnjavao bilo je tako jedinstveno i odmah mi je bilo nadahnjujuće kao žena zamisliti svijet u kojem tvoj um nije uvjetovan odrastanjem i učenjem da budeš naučen ponašati se na određeni način. Bila sam istodobno uzbuđena i uplašena i to iz pravih razloga. Bella nema srama ili traume, nema čak ni neku prošlu priču.

Nije odgojena u društvu koje nameće ograničenja ženama i to može biti izuzetno oslobađajuće i za nešto poput ovoga stvarno ne možete napraviti istraživanje. Bella crpi inspiraciju i snagu iz muškaraca koje susreće, žena koje susreće, okoline u kojoj se nalazi, onoga što jede. Ona je poput spužve’, ispričala je Emma Stone, koja je i sama pravo nadahnuće za mnoge žene.

Film 'Uboga stvorenja' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

A osim filma, Emma je u posljednje vrijeme radila na hvaljenoj satiričnoj seriji ‘The Curse’, koja se može pogledati na Skyshowtimeu. Nju je Entertainment Weekly prozvao ‘najčudnijom, ali i najnezaboravnijom serijom 2023. godine’.

Iako su je kritičari na Rotten Tomatoesu ocijenili s 94 posto, gledatelji su joj dodijelili tek 38 posto. Ipak, kako kažu, o ukusima ne valja raspravljati, pa ćemo i odluku je li ova serija vrijedna ili ne gledanja ostaviti vama na izbor, dok ćemo se mi pozabaviti životom holivudske miljenice Emme Stone.

The Curse Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Danas je Emma Stone uistinu jedno od najvećih imena zabavne industrije, no isto tako jedna je od onih koji svoj privatni život skrivaju kao zmija noge. U intervjuima će se raspričati o svemu, no kada joj se postavi pitanje o obitelji, postaje rezervirana i ne daje puno informacija. Isto tako, intervjue daje tek kada smatra da su oni važni zbog nekog novog projekta ili ako se nađe na nekom događanju, stoga ne čudi to da su njezini obožavatelji toliko željni informacija o njoj.

Rođena je kao Emily Jean Stone 6. studenog 1988. u Scottsdaleu u američkoj saveznoj državi Arizona. Odrastala je u obitelji Jeffreyja Charlesa Stonea, osnivača i izvršnog direktora građevinske tvrtke, i Kriste Jean Stone, domaćice, s mlađim bratom Spencerom. Za svoje roditelje uvijek je govorila da su najcool na svijetu:

Kad ti je sve dopušteno, nemaš potrebu raditi gluposti. Kad mi je bilo 13 godina, jednom prilikom prijatelji su mi se u dva ujutro došuljali pod prozor i pozvali me da se iskradem. A ja sam otrčala mami i tati u sobu, probudila mamu i sve joj rekla. Mama mi je samo rekla: ‘U redu, evo ti moj mobitel pa mi se javi ako misliš ostati vani dulje od jednog sata’.’

Kažu kako za svoju boju glasa danas može biti zahvalna najviše sama sebi jer je kao beba imala jake kolike, zbog čega je glasno i često plakala. Posljedica toga bile su kvržice na glasnicama.

Kada je riječ o školi, nikada nije krila da je nije voljela, no ipak je, zbog svoje naravi da mora imati sve pod kontrolom, imala sve petice. Nije joj pomagalo ni to što je patila od napadaja panike i tjeskobe, zbog čega nije imala puno prijatelja. Svjesna kako joj je to najteži uteg, odlučila je krenuti na terapije, no kasnije je rekla da joj je u svemu najviše pomoglo sudjelovanje u lokalnim kazališnim predstavama.

S prvim napadom panike susrela sam se dok sam sjedila kod svog prijatelja u kući, uvjerena mu kuća gori. Nazvala sam mamu i ona je došla po mene, no iduće tri godine to nije prestajalo. Većinu dana, umjesto na ručak, odlazila bih kod medicinske sestre i samo sjedila tamo. Zamolila bih mamu da mi točno kaže kakav će dan biti, a onda bih je, 30 sekundi kasnije, ponovno to pitala. Jedino što sam htjela i trebala znati je da nitko neće umrijeti i da se ništa neće promijeniti’, otkrila je kasnije.

Da želi postati glumica, znala je već kao četverogodišnjakinja, a iako je prvo željela glumiti u komedijama, na kraju se fokusirala na kazališne mjuzikle, zbog čega je nekoliko godina odlazila na privatne satove pjevanja. Svoj glumački debi imala je kao 11-godišnjakinja u predstavi ‘The Wind in the Willows’.

Zbog svih problema koje je imala dvije se godine školovala od kuće, no za to se vrijeme pojavila u čak 16 predstava dječjeg kazališta Phoenix Valley.

Nekako u to vrijeme otišla je i u Los Angeles, gdje se prijavila na audiciju za Nickelodeonov ‘All That’, no kući se vratila razočarana. Nakon toga roditelji su je poslali na privatne sate glume i tada je sve nekako krenulo uzlaznom putanjom. Kada je shvatila da je gluma jedino čime se želi baviti, za roditelje je pripremila cijelu PowerPoint prezentaciju pod nazivom ‘Projekt Hollywood’, a sve kako bi ih uvjerila da joj dopuste da se preseli u Kaliforniju da bi postala glumica. U siječnju 2004., kao 16-godišnjakinja, ispisala se iz srednje katoličke škole za djevojke i s majkom se preselila u stan u Los Angelesu.

Tada je i svoje ime skratila u Emma i to nakon što je otkrila da u Udruženju glumaca već postoji glumica koja se zove Emily Stone.

‘Išla sam na svako snimanje na Disney Channelu i bila na audiciji za kćer u svakom sitcomu koji se snimao. Na kraju nisam dobila nijednu’, priznala je. Kako bi ipak imala neko obrazovanje, nastavila se školovati dopisno, preko interneta, a honorarno je radila u pekarnici koja je radila poslastice za pse, što i nije najbolje prošlo.

EMMA STONE

Chic bob lijepe glumice pun je pogodak, a posebnost mu daje jedan detalj

Pogledaj galeriju

‘Mislim da je čak troje nezadovoljnih kupaca izjavilo da su moji keksi nejestivi za pse. Što reći, nisam baš supertalentirana za proizvodnju pseće hrane.’

No nisu bili nezadovoljni samo kupci, već i sama Emma, koja je zbog silnih neuspjeha počela sumnjati u svoju odluku. Čak ni to što joj je novi agent uspio osigurati manje uloge u nekim serijama nije je uvjerilo da će joj Hollywood otvoriti vrata.

A onda je stigla audicija za seriju ‘Junaci’, gdje je, dok je nastupala, čula u drugoj prostoriji kako jednoj djevojci govore da je prošla. ‘Na skali od 1 do 10 ti si 11’, vikao je producent, a naknadno je ona otkrila da je bila riječ o Hayden Panettier, koja je dobila ulogu navijačice.

‘Otišla sam kući poražena i potpuno slomljena. Mislila sam da je gotovo’, priznala je Emma, a potom dodala kako joj je na kraju taj događaj dao dodatnu snagu te je na idućoj audiciji na koju je otišla pokazala sve što zna i umije te je napokon dobila ulogu u seriji ‘Drive’.

UDOBNOST JE NA CIJENI

Emma Stone nikad nije izgledala bolje, a uz predivnu večernju haljinu nosila je neočekivan model cipela

Pogledaj galeriju

Iako se ista prestala snimati već nakon prve sezone, Emma je tada već pokazala tko je i koliko može te je snimila i komediju ‘Superbad’, zahvaljujući kojoj je proglašena najuzbudljivijim novim licem Hollywooda, a nakon toga uloge su se samo nizale, a s njima i prve nominacije za prestižne glumačke nagrade.

Iako joj se napokon počeo ostvarivati san, s druge strane bila je nezadovoljna, ponajviše jer joj se stalno nudio isti tip uloga. Upravo iz tog razloga prihvatila je ulogu u ‘Tajnom životu kućnih pomoćnica’, koji je širom raširenih ruku dočekala kritika, ali i gledatelji. U to vrijeme preselila je i u New York te joj se pružila prilika da glumi u mjuziklu ‘Kabaret’ na Broadwayu, a onda joj se dogodila velika ljubav.

Glumca Andrewa Garfielda upoznala je na probnom snimanju za novi film o Spidermanu. Tada je imala 21, a on 26, i oboje su bili u vezama, ona s Kieranom Culkinom, a on sa Shannon Woodward.

Kad je ušla u prostoriju, imao sam osjećaj kao da sam se probudio iz dugog sna, kao da sam se bacio u riječni brzac i prepustio mu se’, pričao je kasnije Garfield, koji se na snimanju ‘The Amazing Superman’ zaljubio u svoju kolegicu. Oboje su prekinuli veze, no donijeli su zajedničku odluku da će u javnosti biti suzdržani te da o svojoj ljubavi neće pričati.

Iako je bilo i više nego jasno da ih veže puno više od pukog prijateljstva, Emma i Andrew tijekom četiri godine veze izbjegavali su definirati svoj odnos. Iako se šuškalo o mogućem vjenčanju, to se nije dogodilo, a Emma je jednom otkrila: ‘Nikad o tim stvarima ne govorim upravo zbog ovog razloga, jer je sve neutemeljeno nagađanje. Meni je sve ovo prevažno da bih o tome govorila, pa zato i ne govorim.’

A onda je došla 2016., u kojoj je veza s Garfieldom konačno okončana, a Emma je krajem godine na snimanju emisije ‘Saturday Night Live’ upoznala redatelja Davea McCaryja, koji je režirao skeč u kojem je nastupala. Ljubavne iskre ubrzo su se zažarile, a iako su započeli svoju vezu, u svemu su bili toliko diskretni da nitko nije ni pomislio da su njih dvoje par.

VILA EMME STONE

Tko se ne bi poželio osamiti u ovakvom domu s očaravajućom terasom

Pogledaj galeriju

Najbolje od svega je što je te godine Emma nagrađena Oscarom za ‘La La Land’, a umjesto novog dečka u publici je bio Andrew Garfield. Njegova emotivna reakcija napravila je pravu pomutnju jer su svi bili uvjereni da su se pomirili.

S McCaryjem se prvi put službeno pojavila u siječnju 2019. na dodjeli SAG nagrada, kada je bila nominirana za najbolju sporednu ulogu u filmu Yorgosa Lanthimosa ‘Miljenica’, a nakon toga zajedno su stigli i na dodjelu Oscara.

Da je veza i više nego ozbiljnija, suptilno je potvrdila Emma kada je u jednom intervjuu rekla da je, što je starija, sve spremnija na stalnu vezu i obitelj.

’S godinama mi se promijenio stav prema djeci. Kao tinejdžerka nikada nisam čuvala tuđu djecu niti su me djeca zanimala. Govorila sam kako se nikada neću udati i kako nikada neću imati djecu, no što sam starija, mijenja se i moje mišljenje. Zaista se želim udati i imati djecu.’

Da su se 2019. zaručili, na svom je Instagramu objavio zaljubljeni McCary, uz fotografiju na kojoj glumica pozira sa zaručničkim prstenom s biserom optočenim dijamantima. Vjenčanje najavljeno za ožujak 2020. morali su odgoditi zbog pandemije koronavirusa, no nekoliko mjeseci kasnije ipak su izrekli sudbonosno da, i to, a kako drugačije, nego u potpunoj tajnosti.

Da su u braku, primijetili su novinari na fotografijama snimljenim tijekom šetnje gradom na kojoj supružnici nose jednako zlatno prstenje. A onda je u siječnju 2021. stigla najljepša potvrda njihove ljubavi - vijest da čekaju prvo zajedničko dijete, a malena djevojčica, koju su nazvali Louise Jean McCary, u sjećanje na Emminu baku, rođena je u ožujku te iste godine.