JENNIFER GARNER

Brak s Benom Affleckom omogućio joj je da ostvari najveću životnu želju - da postane majka

11.12.2023 u 05:59

Bionic
Reading

Nakon što je prošle godine Netflixov film ‘Dan kada može sve’, poznatiji kao ‘Yes Day’, osvojio srca gledatelja, ove su godine odlučili ponoviti dobitnu formulu pa su u svom novom filmu za cijelu obitelj, ‘Family Switch’, ponovno angažirali holivudsku miljenicu Jennifer Garner

Kraj studenog na Netflix je donio i pravu obiteljsku poslasticu. Nakon što su prošle godine postigli nevjerojatan uspjeh filmom ‘Yes Day’, koji je inspirirao milijune djece diljem svijeta da s roditeljima ispregovaraju svoj ‘dan kada može sve’ i tada dobiju sve što žele, odlučili su iskoristiti taj val i snimiti još jedan film slične tematike.

Ovoga puta riječ je o filmu ‘Family Switch’, u kojem zapravo roditelji i djeca mijenjaju tijela, a zgode i nezgode četveročlane obitelji u kratkom su roku osvojile gledatelje na Netflixu. Velik dio ovog uspjeha zasigurno se može pripisati angažmanu Jennifer Garner, koja iako posljednjih godina većinu vremena provodi ispunjavajući obaveze majke, i dalje zna odabrati uloge koje će joj donijeti ne samo nove milijune na račun, već i one koje će se itekako svidjeti njezinoj vjernoj publici.

Foršpan za 'Family Switch' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

‘Jedino za što sam bila sigurna da ću jednoga dana biti je - majka. Ostvarila bih to na bilo koji način, posvojila, udomila… no nije bilo sumnje da ću to i biti. Još kao dijete bila sam ona koja nikamo nije išla bez svoje lutke, a s prijateljicom Carrie imala sam čak i tvrtku koja je nudila usluge čuvanja djece. Išle smo u sedmi ili osmi razred i zvale smo se C&J Babysitting’, priznala je nedavno Garner u velikom intervjuu za Allure.

  • +6
Jennifer Garner Izvor: EPA / Autor: NINA PROMMER

A upravo brak s holivudskim glumcem Benom Affleckom omogućio joj je da ostvari najveću želju svog života. Danas je majka troje djece - kćeri Violet i Seraphine i sina Samuela - a nakon razvoda od Afflecka, ostali su živjeti s njom, iako s ocem imaju odličan odnos te provode puno vremena zajedno.

Dapače, Jennifer i Ben kao bivši supružnici pružaju primjer mnogima jer su unatoč svemu i dalje u iznimno prijateljskim odnosima, dogovaraju se o odgoju, a čak ih se može vidjeti i kako zajedno navijaju na utakmici sina i slično.

Iako su i ona i bivši suprug glumci, otkrila je da djeca ne vole gledati filmove koje ona snimi. ‘Ne smeta im gledati tatu, a što se mene tiče, jednostavno žele da budem samo njihova mama. Ne žele me vidjeti uznemirenu ili kako plačem na filmu, a osobito me ne žele vidjeti u romantičnoj sceni s nekim.

Na holivudsku A listu ova je glumica došla 2001., kada je imala 29 godina, i to zahvaljujući seriji ‘Alias’, koja ju je i proslavila. Već četiri godine kasnije bila je udana za jednog od najpoželjnijih holivudskih glumaca i idućih je 13 godina provela u braku s njim, posvećena prvenstveno djeci i ostavljajući svoju holivudsku karijeru po strani.

Tek nakon što su se 2018. razveli, vratila se tamo gdje je svih tih godina toliko nedostajala, no ono što ju je uvijek kočilo da možda postigne i više od onoga što je uspjela njezin je imidž ‘holivudske dobrice’.

‘Problem nastane kada i nisam tako fina. Namrštim se na ljude i prije negoli mi priđu. Nisam savršena i ne mislim da sam nepristojna, no jednostavno nisam dobra u glumljenju nečega što nisam. Ja sam kao otvorena knjiga’, priznala je, no potom je ipak dodala da joj je uvijek smetalo to što je takva pažnja medija usmjerena na nju.

‘Shvatila sam nedavno da sam jako osjetljiva na ono što se piše o meni, o mojoj obitelji.’

A upravo su zahvaljujući njoj i Halle Berry 2013. donesene izmjene u kalifornijskom zakonu koje se tiču paparazza i zaštite djece slavnih. ‘Paparazzi su se smirili, barem što se mene tiče, više me ne love dok sam u nabavci namirnica niti slikaju moju košaricu. Možda je moj život postao sretno dosadan i više nemaju što vidjeti kod mene. Mislim da su tome uvelike doprinijele i društvene mreže.’

Rođena kao Jennifer Anne Garner 17. travnja 1972. u Houstonu, kao trogodišnjakinja se preselila s obitelji u Charleston u Zapadnoj Virginiji. Njezin otac William John Garner radio je kao inženjer kemije u Union Carbideu dok je majka Patricia Ann bila domaćica, a kasnije i profesorica engleskog na lokalnom koledžu.

Sama Jennifer odrastala je s dvije sestre, s time da je bila ‘ona srednja’. Roditelji su im branili da se kao tinejdžerke šminkaju, lakiraju nokte, buše uši ili boje kosu, zbog čega se kasnije šalila da su njezini roditelji zapravo bili poput amiša.

Iako je isprva izgledalo da će nastaviti očevim stopama, sve se promijenilo nakon što su je roditelji upisali na balet, na koji je odlazila punih devet godina i zaljubila se u pozornicu. Ipak, vjerojatno da bi ispunila i očev san, nakon završene srednje škole upisala je studij kemije na fakultetu Denison, no čim je stigla tamo, shvatila je da je gluma jedino što je zanima te je predmete vezane uz kemiju ubrzo zamijenila onima vezanim uz glumu.

Nakon diplome preselila se u New York kako bi se ostvarila kao glumica, no kao i većini njezinih kolega, put do uspjeha nije bio baš tako lagan i nije se dogodio preko noći. Upravo zbog toga morala je raditi kao konobarica da bi platila stanarinu i hranu.

‘Mislila sam da ću diplomirati, raditi u kazalištu, udati se i imati djecu’, rekla je svojedobno, jasno dajući do znanja da u to doba nije ni sanjala o globalnoj popularnosti. A onda su se krenule nizati male uloge u popularnim američkim serijama ‘Zakon i red’, ‘Spin City’ i ‘Significant Others’, potom je dobila ulogu u seriji ‘Time of Your Life’, rame uz rame s Jennifer Love Hewitt.

Prvi put udala se za glumca Scotta Foleyja, kojeg je 1998. upoznala na setu hit serije ‘Felicity’, i vjenčali su se u listopadu 2000. Već godinu kasnije krenulo joj je na poslovnom planu jer je dobila ulogu u ‘Pearl Harbouru’, koji je za nju imao veliko značenje. Ne samo da je ‘ušla u prvu ligu’, već je upoznala i budućeg supruga Bena Afflecka, a nakon toga dobila je ulogu koja je uistinu bila prekretnica za nju.

Riječ je naravno o seriji ‘Alias’, u kojoj je provela punih pet godina, a u ionako zgusnut raspored tih je godina ugurala snimanje nekih od najvećih hitova - 2003. to je bio ‘Daredevil’, ponovno s Affleckom, a dvije godine kasnije i ‘Elektra’. Koliko je bila uvjerljiva u svojoj ulozi, govori i to da su od nje tražili da bude regrutno lice CIA-e u promotivnom videu namijenjenom mladim profesionalcima zainteresiranim za karijeru u obavještajnoj službi.

Foršpan za Alias Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Kada je riječ o privatnom životu, 2003. se razvela od Scotta, nakon čega je, tek nakratko, završila u zagrljaju Michaela Vartana, glumca s kojim je glumila u ‘Aliasu’, a onda se zaljubila u Afflecka. Par se vjenčao 29. lipnja 2005. u resortu na otoku Turks i Caicos, kada je već tri mjeseca bila trudna s njihovim prvim djetetom.

Od prvog dana braka donijeli su odluku da će privatni život zadržati daleko od znatiželjne javnosti, što je vrlo vjerojatno inicirao sam Affleck, jer je prije toga bio zaručen za Jennifer Lopez, a njihova veza gotovo je bila javno dobro.

Mnogi su upravo Garner nazivali glavnom osobom zaslužnom za nevjerojatnu promjenu Afflecka, no ona je uvijek skromno isticala: ‘Ne mogu uzeti zasluge ni za što dobro u njegovom životu. On je pomogao meni. On je temelj mog života. On je nevjerojatno velikodušan čovjek pun ljubavi.’

Prvo dijete, kćer Violet Anne, dobili su 1. prosinca 2005. u Los Angelesu, gdje su odlučili saviti obiteljsko gnijezdo. Četiri godine kasnije, 6. siječnja 2009., dobili su Seraphine Rose Elizabeth, dok je sin Samuel rođen 27. veljače 2012.

Upravo zbog njih, koje je sanjala cijeloga života i koji su postali centar njezinog svijeta, Garner je odlučila na nekoliko godina zamrznuti glumačku karijeru, posvetivši se u potpunosti obitelji. Paparazzi su je tada pratili u stopu, snimajući je kako manevrira s troje djece, ali i paralelno radeći u svojoj produkcijskoj kompaniji.

A onda je stigla vijest koja je mnoge iznenadila - u lipnju 2015. Garner i Affleck, samo dan nakon 10. godišnjice braka, objavili su da su donijeli odluku o razdvojenom životu. Razlog se krio, između ostaloga, u njegovoj prevari s 28-godišnjom dadiljom njihove djece.

‘Bio je to pravi brak, nismo bili zajedno samo za kamere. I za mene je bio veliki prioritet ostati u njemu, no nismo uspjeli. Udala sam se za njega i opet bih donijela istu odluku. Tada sam na plaži trčala do njega i opet bih. Bez toga svega ne bih imala svoje tri bebe i toliko toga što smo imali. On je ljubav mog života. On je najbriljantnija osoba u svakoj sobi, najkarizmatičniji, najdarežljiviji. On je samo kompliciran tip, a ja uvijek kažem - kad te njegovo sunce obasja, to i osjetiš. No kad sunce sja negdje drugdje, hladno je i može baciti priličnu sjenu’, izjavila je nedugo nakon razvoda.

Iako je isprva izgledalo da postoje naznake pomirbe, do toga nije došlo. Affleck se na kraju iselio iz kućice za goste, koja se nalazila u sklopu obiteljskog doma, i sreću ponovno pronašao s Jennifer Lopez, dok se Garner skrasila uz direktora lanca brze hrane CaliBurger, Johna Millera.

Zanimljivo je da je javnost dugo razglabala o tome da je za njezino bogatstvo, koje se procjenjivalo na oko 40 milijuna dolara, najzaslužniji Affleck, no istina je da ga je ona stekla sama.

JENNIFER GARNER

I atraktivnu brinetu osvojile su chic čizme za kojima luduju zaljubljenice u modu

Pogledaj galeriju

A iako ju je nakon razvoda teško optužio, prozvavši upravo nju kao glavnog krivca za njegove probleme s alkoholom, danas su u odličnim odnosima. ‘Definitivno bih i dalje pio da sam ostao u braku. Ona je jedan od razloga zašto sam počeo piti… Osjećao sam se zarobljeno…’, govorio je tada Affleck, dodajući:

‘Bili smo u braku koji nije uspio, to se događa. Volim je i poštujem, ali nisam želio ostati u braku. Pokušavali smo uvijek iznova, uglavnom zbog djece. Mislio sam - ne mogu sve ovo ostaviti zbog djece, ali nisam sretan, što da radim? I onda bih popio cijelu bocu viskija i zaspao na kauču.’

U ODLIČNIM SU ODNOSIMA

Raznježeni Ben Affleck jedva dočekao da vidi djecu, a zagrljaj s Jennifer Garner sve govori

Pogledaj galeriju

Na njegove istupe Garner nikada nije reagirala, pustivši da se emocije slegnu i pruživši mu ruku pomirenja do te mjere da ga je čak vozila na rehabilitaciju.

A kada je pitaju žali li danas zbog nečega, ona iskreno progovara:

Ne možeš žaliti u životu, jer koja je poanta toga? Takvo što te potopi, a zbog čega? Ništa ne možeš dobiti od žaljenja. Moramo biti mentalno disciplinirani ako mislimo preživjeti. Moraš biti strog prema sebi, moraš vježbati jer te to održava psihički stabilnim i moraš proći kroz svoja sranja. Napravila sam svoj put, zaradila sam svoj novac’, dodajući:

‘Kada je izašao ‘Alias’, dizali su me u nebesa govoreći da sam vrijedan radnik, da sam dospjela na broj jedan na pozivnoj listi… Sad kada gledam unatrag, mislim da sam bila prava gnjavatorica za kreatora serije.’