JULIO IGLESIAS JR.

Ovo je stariji brat Enriquea Iglesiasa koji, unatoč silnom trudu, nikada nije postigao ono što je pošlo za rukom ocu i bratu

28.02.2023 u 06:24

Bionic
Reading

Iako je, osim alfa i omege obitelji Iglesias, samog Julija Iglesiasa, najveću slavu stekao Enrique, još se jedan član poznate španjolske obitelji bavi glazbom, no ne toliko uspješno kao njih dvojica

O Enriqueu Iglesiasu znamo vjerojatno već sve, baš kao i o njegovoj tajnovitoj vezi i braku s bivšom ruskom tenisačicom Anom Kurnjikovom, no jeste li čuli za Julija Iglesiasa Jr.-a?

Riječ je o dvije godine starijem bratu latino zvijezde, 49-godišnjem Juliju Iglesiasu Jr.-u, nazvanom po još slavnijem ocu Juliju Iglesiasu, a koji još uvijek svim silama pokušava postati zvijezda kao njih dvoje.

Možda je postigao uspjeh u Španjolskoj, no u glazbenom svijetu nije baš poznato ime. I dok mu mlađeg brata na Instagramu prati više od 17,9 milijuna ljudi iz cijelog svijeta, Julija Jr.-a prati tek njih 170 tisuća, kojima se uvijek pokušava pohvaliti onime što radi.

Tako je otkrio da je izdao novi album 'Under the Covers', a i da uvijek, kada je loše volje i neraspoložen, pušta očevu glazbu za dobro raspoloženje. 'Slušam tatinu glazbu da se odobrovoljim. Veliki sam očev obožavatelj. Odrastao sam gledajući ga i učeći od njega', rekao je nedavno Iglesias Jr.

  • +15
Julio Iglesias Jr. Izvor: Profimedia / Autor: - / The Photo One / Profimedia

Otac mu je očito uzor u svemu, čak i u ljubavnom životu, jer nakon propalog braka s belgijskom manekenkom Charisse Verhaert od listopada prošle godine sreću gradi opet s manekenkom, Brazilkom Vivi Di Domenico. 'Ne bih se bunio da se još jednom oženim. Želim da veza s Vivi bude ona prava i da možemo osnovati obitelj. Želja mi je postati otac. To je iskustvo koje ne bih želio propustiti', rekao je Julio Jr. i dodao:

'Ona živi u Meksiku, a ja sam na relaciji Miami - Kalifornija. Dobro funkcioniramo zajedno i razmišljamo o zajedničkom životu. Oboje smatramo da je za našu vezu najbolje da Vivi dođe živjeti u Ameriku. Volio bih da je ovo konačno, jer ona mi uistinu daje ono što trebam.'

Iglesias Jr. rođen je kao Julio Jose u Madridu, no u listopadu 1999. promijenio je ime u Julio Jr. Njegovi roditelji, španjolski pjevač Julio Iglesias i članica visokog društva s Filipina, Isabel Preysler, razveli su se 1979., a u braku su osim njega i Enriquea dobili kćer Chabeli.

Nakon razvoda djeca su se s ocem preselila u Miami, a Julio Jr. odlučio se na studij u San Franciscu. Radio je neko vrijeme na kanalu za putovanja Travel Channel, na kojem je imao svoju emisiju, a koja ga je odvela i u Latinsku Ameriku.

Svoj put u showbiznisu započeo je kao maneken u agenciji Ford Models u New Yorku. Nakon što ga je otkrio fotograf Bruce Weber snimio je kampanju za Versace i mnoge druge. Nakon toga dobio je ponude za dvije televizijske sapunice, jednu na Televisi i jednu za vjerojatno najdugovječniju seriju ABC-ja 'Sva moja djeca' (All My Children), a ponuđeno mu je i da na Broadwayu, u mjuziklu 'Briljantin', utjelovi Dannyja, kojeg je u hit filmu glumio John Travolta.

Sve te ponude odbio je iz jednog razloga - želje da se fokusira na glazbu. Potpisao je ugovor s Epic Recordsom i 1999. izdao album 'Under My Eyes', a pozvan je i da bude predizvođač te godine na turneji pjevačice Cher po Sjevernoj Americi. Iako se puno očekivalo od njega, album je bio potpun promašaj i potom je potpisao ugovor s Warner Music Group.

No glazba, koliko ga god privlačila, nije mu bila suđena. U međuvremenu je počeo snimati emisiju u kojoj sudjeluju španjolski političari i celebrityji, no nije postigla uspjeh pa je otkazana. Zbog toga se vratio u Španjolsku, u kojoj je živio s majkom Isabel Preysler.

Pojavio se i u španjolskoj inačici showa 'Ples sa zvijezdama', ali nije daleko dogurao. Svoj prvi nastup s ocem Julijem imao je 2015. na njegovoj turneji u Rumunjskoj.

Iza sebe ima propali brak s Charisse Verhaert, s kojom se vjenčao u Španjolskoj 2012. nakon sedam godina veze, no u kolovozu 2020. predali su papire za razvod u Miamiju.