MODNI ODABIR

Ovo je jedino kraljevsko pravilo koje odbijaju poslušati Kate Middleton i Meghan Markle

13.12.2018 u 17:27

Bionic
Reading

Članicama kraljevske obitelji nije dozvoljeno nositi lak za nokte jakih i upečatljivih nijansi, a to je nepisano pravilo donijela sama kraljica Elizabeta. No čini se kako i Kate i Meghan ponekad uspješno zaobilaze to pravilo

Iako se ženskim članica kraljevske obitelji preporučuje nošenje svijetlih nijansi lakova za nokte, postoje primjeri u kojima smo vidjeli da se to pravilo ponekad ne poštuje. Ovu 'modnu odredbu' britanske kraljice Elizabete II. u određenim je prilikama prekršila vojvotkinja Kate Middleton, a uspješno ga sve češće zaobilazi i nova članica Meghan Markle.

Između ostalog, ovog se pravila ponekad ne pridržava ni kraljičine unuke princeze Eugenie i Beatrice. Vojvotkinja od Cambridgea, poput kraljice, obožava nježnu nude nijansu laka Essie pod nazivom 'Ballet Slippers', odnosno 'baletne papučice', a koja se s lakoćom uklapa u dnevne ili večernje stajlinge uvijek pomno dotjerane supruge princa Williama.

No postoje prigode u kojima 35-godišnjakinja bira nešto hrabrije nijanse. Tako smo je prilikom prošlogodišnjeg posjeta Berlinu vidjeli u sandalama ispod kojih se nazirao crveni lak za nokte, a isto je bilo i nekoliko tjedana kasnije na rođendanu kraljice Elizabete.

Nešto odvažnija Meghan, koja je prije dolaska u monarhiju često nosila tamnije i upečatljivije nijanse lakova na noktima istu je praksu nastavila i sada. Dok je rukama nosi mliječnu nijansu, na nogama ćemo u ljetnim mjesecima kada ima otvorene cipele vidjeti uglavnom crveni lak.

To se moglo primijetiti tijekom velike australske turneje. Prije nekoliko je dana stigla kao nenajavljena gošća na dodjelu modnih nagrada u Londonu, a na rukama i nogama imala je crni lak za nokte, što je mnoge jako iznenadilo.

'Pravilo o lakiranju noktiju nije toliko strogo. Jednostavno nije primjereno nositi tamne, duge i upečatljive nokte tijekom kraljevskih angažmana, ali dodjela modnih nagrada bilo je neformalnije druženje pa je vojvotkinja bez problema mogla nositi takvu nijansu', naglasio je modni stručnjak Omid Scobie.