KRALJ INSTAGRAMA

Ovo je Derek Blasberg, najbolji prijatelj bogatih i slavnih, a nema tko ne želi biti viđen u njegovom društvu

26.08.2019 u 07:08

Bionic
Reading

Možda ne znate točno tko je i zašto se pojavljuje na svim važnim događanjima, osobito u modnom svijetu, no zasigurno ste, barem jednom, vidjeli fotografiju na kojoj Derek Blasberg pozira sa svojim slavnim prijateljicama, kojih je, moramo priznati, popriličan broj

Ako bolje pogledate zasigurno ćete ugledati na londonskom Tjednu mode, gdje će u prvom redu sjediti s Beckhamovima i pogledati najnoviju kolekciju Victorije Beckham, na Instagramu ćete ga vidjeti kako ruča s Reese Witherspoon, šeta s Carom Delavingne na vjenčanju britanske princeze Eugenie, druži se s Karlie Kloss ili obilazi revije na njujorškom Tjednu mode s Irinom Shayk.

Bliskom prijateljicom smatra Gwyneth Paltrow, iako ona isprva nije znala što bi mislila o njemu: 'Kada sam ga prvi puta upoznala, imala sam sumnje. Pitala sam se je li njemu posao biti najbolji prijatelj sa celebrityjima? I zašto dolazi na svaki događaj? A onda, nakon deset sekundi, zaljubila sam se u njega u potpunosti.'

Na svom Instagram profilu malo mu nedostaje do čarobne brojke od milijun pratitelja, te ih, barem za sada, ima 900 tisuća koji bez daha prate njegov zanimljiv život. No, tko je zapravo Derek Blasberg i kako je postao najbolji prijatelj najvećih zvijezda današnjice?

Rođen i odrastao u St. Louisu, u saveznoj državi Missouri, Blasberg je od malih nogu sanjario o životu na Manhattanu, a u jednom od intervjua koji je dao za Vogue, priznao je kako je na plahte od kreveta markerom napisao 'New York ili neuspjeh'.

Želja mu se ispunila kao studentu kada je upisao New York University te je neko vrijeme živio u studentskom domu. Upravo tamo upoznao je manekenku koja ga je potom spojila s modnim agentom agencije Elite, za koju je ubrzo počeo pisati biografije manekenki.

Zahvaljujući tome dobio je priliku stažirati u časopisima poput W i Voguea, a zanimljivo je kako je još 2010. napisao vodič kako se popesti na društvenoj ljestvici.

Sve to donijelo mu je poznanstva sa slavnim osobama, ali i nove poslovne ponude - bio je kolumnist za Style.com, ali i jedan od urednika za Harper's Bazaar, nakon čega je počeo raditi intervjue s poznatima za Vanity Fair, između ostalih s Jessicom Albom i Lady Gagom.

2009. napravio je i veliki intervju s tadašnjom suprugom Romana Abramoviča, Dašom Žukovom za Interview, nakon čega se rodilo njihovo veliko prijateljstvo. Dereka Blasberga od tada često se može vidjeti upravo u njezinom društvu i to na raznim lokacijama diljem svijeta.

Naravno, zahvaljujući svemu tome dobio je još jednu ponudu koju nije mogao odbiti - upravo je njega Ellana Lee, jedna od čelnih ljudi CNN Internationala, odabrala da vodi emisiju CNN Style i to je uspješno radio od 2016. do 2018. kada je prihvatio izazov koji jednostavno nije mogao odbiti. Yotube angažirao je upravo Blasberga da vodi njihov novi odjel usko vezan uz modu i ljepotu.