KAKVA ČAST

Ovime je prekinuta još jedna kraljevska tradicija: Meghan Markle primila poseban dar

  • N. Sa.
  • Zadnja izmjena 25.05.2018 19:54
  • Objavljeno 25.05.2018 u 19:45
Bionic
Reading

Iako je, kao u slučaju Kate Middleton, nekoliko dana uoči kraljevskog vjenčanja grb vojvotkinje od Sussexa trebao primiti njezin otac Thomas Markle, zbog cijele situacije s njegovim zdravljem i nedolaskom, on je predan u ruke Meghan Markle tek nakon vjenčanja

Samo nekoliko dana nakon što se udala za princa Harryja i postala vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle dobila je i poseban dar: grb izrađen posebno za nju.

Tradicionalnog dizajna i prilagođen bojom i simbolima, grb u većini slučajeva dobija otac mladenke, odmah nakon kraljevskog vjenčanja, no zbog cijele drame oko Meghaninog oca, Thomasa Marklea, donesena je odluka da se on preda direktno u ruke Meghan Markle, čime je prekinuta kraljevska tradicija.

Osim tog čina, tradicija je prekinuta i time što se djevojačko prezime mladenke ne nalazi na grbu, za razliku od, primjerice, onog kakvog je dobila Kate Middleton, koji ne samo da predstavlja obitelj Middleton, već na sebi ima i djevojačko prezime njezine majke Carole.

'Grb je dizajniran za vojvotkinju od Sussexa, a sve je dogovoreno i odobreno od strane Njezinog veličanstva, kraljice, kao i gospodina Thomasa Woodcocka, iz College of Arms', stoji u službenoj izjavi Kensingtonske palače.

Sama Meghan Markle blisko je surađivala s College of Arms, kako bi krajnji dizajn bio osoban, ali i reprezentativan. Plava pozadina štita predstavlja kalifornijsku obalu i Tihi ocean, dok dvije zlatne zrake preko štita simbol su sunčanog Los Angelesa, Meghaninog rodnog grada.

  • +16
Vjenčanje Meghan Markle i princa Harryja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tri pera predstavljaju komunikaciju i snagu riječi, vjerojatno kao odraz Meghaninih javnih aktivističkih istupa, ali i njezinog bivšeg pisanja lifestyle bloga The Tig, dok se iznad štita, na travi, nalaze zlatni makovi, službeni cvijet Kalifornije, kao i zimski cvijet koji raste u Kensingtonskoj palači, odmah ispred kućice u Nottinghamu u kojoj žive Harry i Meghan. Upravo ta dva cvijeta nalazila su se i u Meghaninom vjenčanom buketu.

  • +17
Princ Harry i Meghan Markle u kočiji se provozali po gradu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sada kada je Meghan i službeno dobila svoj grb, ona i Harry dobit će i svoj zajednički, obiteljski grb, koji će, vjerojatno, biti otkriven u narednim godinama. William i Kate svoj su predstavili dvije godine nakon vjenčanja.

Pogledaj detaljni horoskop

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal