frogmore cottage

Ovim potezom dokazao koliko je ljut na sina: Kralj Charles izbacio Harryja i Meghan iz doma koji im je dala kraljica

01.03.2023 u 09:46

Bionic
Reading

Popularnost Harryja i Meghan pada u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu, a želja da žive dalje od svjetla reflektora čini se da će se uistinu ostvariti. Kralj Charles odlučio je da će im oduzeti vilu u Britaniji, tako da je to službeno rezanje svake veze odbjeglog kraljevskog para s Engleskom

Pred britanskim kraljem Charlesom III neke su velike odluke... Odlučio je da svojom krunidbom želi pokazati primjer moderne monarhije i približiti se mladima, no spremnost na promjene ne znači i da je spreman bitne teme staviti pod tepih. Značajna tema kojom se kralj bavi svakako su memoari princa Harryja, a posljedice zbog napisanog Harry će tek osjetiti.

Za ovu promjenu dvor se odlučio zbog Harryjevih memoara 'Spare' u kojima je iznio niz tvrdnji protiv kraljevske obitelji, a koje su razljutile dvor. Tijekom priprema za krunidbu kralja Charlesa u svibnju, potaknuti nagađanjima da princ Harry sa suprugom možda neće nazočiti velikoj svečanosti, Charles je donio konačnu odluku.

Kralj Charles odlučio je izbaciti princa Harryja i Meghan Markle iz njihove kraljevske rezidencije u Frogmore Cottageu, a njezin novi stanovnik bit će princ Andrew koji trenutno živi u većoj kraljevskoj rezidenciji, a koji se navodno protivi tom preseljenju.

Ipak, Charlesova oštra odluka bit će velik udarac za odbjeglog Harryja i Meghan. Bit će prisiljeni napustiti njihov jedini preostali dom u Ujedinjenom Kraljevstvu i u potpunosti dovršiti preseljenje u SAD, bez obzira na to hoće li se Andrew useliti u spornu rezidenciju. Popularnost Harryja i Meghan u SAD-u pala je nakon objavljivanja memoara, a nedavno su i javno ismijani u kultnoj animiranoj seriji South Park.

  • +8
Harry i Meghan u South Parku Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

'Frogmore Cottage' nalazi se samo nekoliko koraka od glavne rezidencije princa i princeze od Walesa. Iako bi po nazivu mnogi pomislili da je riječ o kolibi, rezidencija je više poput vile. Sastoji se od pet spavaćih soba i prostranih vrtova, a zadnja renovacija bila je 2019. godine prije nego što su se Harry i Meghan uselili. Prethodno je to bilo pet zasebnih nekretnina za osoblje koje je radilo na imanju Windsor.

  • +20
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia