PREKINUTA TRADICIJA

Ove godine nisu se oglasila zvona u čast Kate Middleton, sada je poznato i zašto

11.01.2022 u 10:31

Bionic
Reading

Osim što povodom njezinog 40. rođendan nisu zvonila zvona iz Westminsterske opatije, otkriveno je i tko je odabrao jedan od portreta Kate Middleton, snimljenih posebno za slavlje

Jedna od rođendanskih tradicija u kraljevskoj obitelji ove je godine preskočena i to na 40. rođendan vojvotkinje od Cambridgea. S Westminsterske opatije, gdje su se 2011. godine vjenčali princ William i Kate Middleton, ove se godine nisu čula zvona u njezinu čast, a koja se inače čuju u čast starijih članova kraljevske obitelji. Ta tradicija prekinuta je i zbog financijskih problema povezanih s pandemijom koronavirusa.

Prije 2020. godine, zvona su se čula na rođendane 12 članova kraljevske obitelji - kraljice Elizabete II, princa Philipa i njihovo četvero djece - prinčeva Charlesa, Andrewa i Edwarda te princeze Anne. Uz njih, ta čast je pripala Charlesovoj supruzi, vojvotkinji od Cornwalla, kao i princu Williamu, Kate Middleton i njihovoj djeci - prinčevima Georgeu i Louisu i princezi Charlotte.

Nedavno je objavljeno kako će zvona sa Westminsterske opatije od 2022. zvoniti samo na rođendane kraljice i princa Charlesa. Posljednji put u Kateinu čast zvona su zvonila 2020. na njezin 38. rođendan.

Za svoj 40. rođendan Kate je javnost 'počastila' svojim novim portretima, snimljenima za tu prigodu, a fotograf Paolo Roversi, kojem je pripala čast da ju fotografira, vojvotkinju je čak uspio rasplesati tijekom fotosessiona. Tri fotografije oduševile su sve, a sada je otkriveno i kako je jednu od njih odabrala njezina obitelj.

  • +9
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Jack Hill/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tu informaciju otkrio je fotograf za talijanske novine Corriere Della Sera, otkrivši kako su princ William i djeca odabrali crno-bijeli portret koji je potom podijeljen sa cijelim svijetom. Ta je fotografija uistinu posebna jer je snimljena izbliza i otkriva neodoljivi osmijeh britanske vojvotkinje.