TRI OSOBNOSTI VOJVOTKINJE

Kate Middleton za 40. rođendan pozirala u haljinama omiljenog brenda i nakitom odala počast princezi Diani

09.01.2022 u 09:20

Bionic
Reading

U povodu jubilarnog, 40. rođendana Kate Middleton, Kensingtonska palača objavila je tri dosad neviđena portreta britanske miljenice, a koja će biti uvrštena u stalnu zbirku Nacionalne galerije portreta u Londonu

Talijanskom modnom fotografu Paolu Roversiju pripala je čast snimanja portreta Vojvotkinje od Cambrdigea koji prikazuju njezina ‘tri aspekta osobnosti’ obično skrivena od očiju javnosti.

Za prekrasne crno-bijele portrete Kate je nosila dobro poznate biserne i dijamantne naušnice Collingwood čija je vlasnica bila neprežaljena britanska princeza Diana.

'Postoji njezina kraljevska strana – kao što možete vidjeti na klasičnoj verziji portreta na kojoj gleda u daljinu; postoji neformalna strana vojvotkinje u crvenoj haljini kao moderna žena s 40 godina; a tu je i krupni plan koji nudi intimniju perspektivu’, objasnila je palača.

Ugledavši portretne fotografije Kate Middleton u povodu 40. rođendana, bivši kraljevski fotograf Ian Lloyd izjavio je kako ga podsjećaju na Dianine slike za koje se 90-ih godina pobrinuo slavni Patrick Demarchelier.

Haljine za kakve se Kate odlučila prilikom nastajanja portretnih fotografija djelo su britanske modne kuće Alexander McQueen, a koja se pobrinula i za njezino vjenčano izdanje danas davne 2011. godine.

Na crno-bijelim forografijama Kate nosi već viđenu haljinu od organze i tila s potpisom Alexander McQueen, dok na jedinoj portretnoj fotografiji u boji nosi raskošnu, crvenu haljinu brenda na jedno rame.

Kako otkriva palača, portretna fotografija na kojoj Kate gleda u daljinu inspririana je radom Cecila Beatona, cijenjenog fotografa koji je snimio povijesne fotografije kraljice Elizabete i princeze Margaret.

Kraljica Elizabeta II. sa psima Izvor: Profimedia / Autor: STF / AFP / Profimedia