POVODOM PLATINASTOG JUBILEJA

Ovakvu čast rijetki dobivaju: Kraljica Elizabeta II od sada se može pohvaliti da ima vlastitu Barbie lutku

21.04.2022 u 08:33

Bionic
Reading

Američka tvrtka Mattel, Inc., čiji je najpoznatiji brend lutka Barbie, uključila se u obilježavanje povijesnoga platinastog jubileja britanske kraljice Elizabete II. izradom počasne lutke po uzoru na njezin lik

Barbie kreirana po uzoru na britansku kraljicu Elizabetu II u prodaju će biti puštena danas, 21. travnja na kraljičin 96. rođendan. Lutka će biti odjevena u elegantnu haljinu boje bjelokosti s plavom vrpcom ukrašenom kraljevskim odlikovanjima.

Glavu lutke će krasiti tijara izrađena prema onoj koja je pripadala kraljici Mary, a Elizabeta ju je nosila na dan vjenčanja s princom Philipom.

Ružičasta vrpca na lutki izrađena je po uzoru na odlikovanje koje je kraljici poklonio njezin otac, George VI., a svijetloplava, postavljena ispod ružičaste izrađena je po uzoru na vrpcu s likom njezina djeda Georgea V. Na objema vrpcama su minijaturni portreti Georgea VI. i Georgea V.

Mattel je lutku osmislio u sklopu kolekcije pod nazivom 'Barbie's Tribute Collection', lansiranu prošle godine u čast svih 'poznatih povijesnih ličnosti i vizionarki koje su imale izniman utjecaj na društvo'.

  • +6
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Joe Giddens / AFP / Profimedia

Lutka će se prodavati u posebnoj kutiji nadahnutoj stilovima koji prevladavaju u Buckinghamskoj palači, izrađenoj od 3D ukrašenog obruba i unutarnjeg dijela koji prikazuje prijestolje s crvenim tepihom.

Na kutiji će biti utisnut logo u obliku grba te oznaka kojom se obilježava godišnjica kraljičina stupanja na prijestolje.