OMILJENA NIJANSA

Otkriveno zašto Meghan Markle stalno nosi plavu boju i što time poručuje

03.11.2018 u 10:29

Bionic
Reading

Statistički gledano, Meghan Markle je od ulaska u kraljevsku obitelj naviše puta odjenula stajling plave boje, a isto je prakticirala i tijekom svoje prve inozemne turneje po Australiji i Oceaniji. Stručnjaci su sada zaključili zašto se odlučuje upravo za ovu boju

Otkako je postala zaručnica princa Harryja, a potom i supruga te punopravna članica kraljevske obitelji, Meghan Markle pokazala je pravo modno carstvo i garderobu na kojoj joj mnogi zavide.

To su uglavnom elegantni stajlinzi koji oduševljavaju modne kritičare i zbog kojih se u rekordnom razdoblju 37-godišnja vojvotkinja našla na mjestu modne ikone.

Budući da je Meghan trenutno najpopularnija članica kraljevstva i s obzirom na to da svijet s nestrpljenjem iščekuje svako njezino novo pojavljivanje u javnosti, nije čudo da su mnogi primijetili koja joj je najdraža boja.

Modni eksperti pobrojali su njezine dosadašnje stajlinge i zaključili da se uglavnom opredjeljuje za tamno plavu boju, a potom su otkrili i zašto. Tvrde da je plava boja idealan odabir ako želite istovremeno izgledati profesionalno i elegantno.

  • +14
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Takozvanom navy nijansom Meghan želi ostaviti dojam ozbiljne članice kraljevske obitelji koja s mnogo pažnje, ljubavi i profesionalnosti obavlja svoje zadatke povjerene od britanske kraljice Elizabete II.

'Kad se radi o psihologiji boje, plava se odnosi na um. Tamnije nijanse plave sugeriraju na povjerenje, logiku i znanje. Priopćuju dužnost i profesionalnost i daje joj se više emocija nego crnoj boji', objašnjava Karen Haller, psihologinja koja se specijalizirala za boje.

Vjerojatno je zato Meghan Markle mnoštvo plavih kreacija 'isfurala' i tijekom svoje posljednje turneje po Australiji i Oceaniji, gdje je izmijenila čak 41 stajling.

MODNA KAMELEONKA

Meghan Markle je u 16 dana promijenila čak 41 stajling, a mi smo ih pronašli sve do jednog

Pogledaj galeriju

'Podsvjesno se htjela dokazati i pokazati da će svoju prvu veliku turneju odraditi bez greške. Noseći plavu htjela je zadržati koncentraciju i fokus na dužnosti koje se od nje očekuju', zaključuje stručnjakinja.

  • +5
Meghan Markle na polo natjecanju Sentebale Polo Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia