virtuoz klasične i crossover glazbe

Otkad je počela pandemija za njega se gotovo nije čulo, a sad je Maksim Mrvica na turneji u zemlji u kojoj ima stotine milijuna obožavatelja

14.12.2021 u 15:16

Bionic
Reading

Naš proslavljeni pijanist odavno uživa status apsolutne megazvijezde u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu. Trenutno je u Kini odakle se javio fanovima, a odrađuje svoju prvu turneju od početka pandemije koronavirusa

Šibenčanin je prvi je strani glazbenik kojem je Kina otvorila vrata otkad je baš u toj zemlji krenula pošast koja je zaustavila svijet na gotovo dvije godine. Sredinom studenog Maksim Mrvica je na Instagramu najavio kako je sve spremno za prvi njegov prvi koncert po Kini te da je jako uzbuđen što je ponovno na turneji.

U utorak se fanovima javio i obznanio: 'Moja turneja po Kini ide odlično! Do sada smo odradili osam nastupa i još imam šest do kraja'. Podsjetimo, 2018. je ušao u Guinessovu knjigu rekorda svirajući na proslavi Kineske nove godine, na spektaklu pod nazivom Spring Festival Gala. Maksim je tada nastupio s kineskim pijanistom Muye Wuom i odsvirao svoj singl 'New Silk Road' pred najvećom televizijskom publikom na svijetu koja broji milijardu ljudi.

'Ja sam koncertni pijanist i cijeli život sam na pozornici. Ustvari, mi živimo od te atmosfere koju dobijemo, od feedbacka publike na koncertima. Pronalaženje pjesama, jer imam klavirskog aranžera koji je dio mog britanskog tima, pa to kad razgovaramo o ideji i onda oni naprave aranžmane, kad to preslušavamo i gledamo u kojem smjeru će ići album, to mi je najintrigantnije. I naravno, trenutak kad sve to što smo radili predstavljam svojoj publici', izjavio je ranije za tportal.

  • +3
Maksim Mrvica Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/POOL/PIXSELL