za kraj tjedna

Osvojite ulaznice za nastup američke house legende - Kai Alcé u Petom Kupeu

07.02.2023 u 16:09

Bionic
Reading

pocket palma i Kai Alcé: sinth pop trio i američka house legenda za kraj tjedna u Petom Kupeu

Nostalgiju za osamdesetima donosi pocket palma, trio koji je zacementirao mjesto na regionalnoj sceni. Izvanserijski DJ Kai Alcé je simbol clubbing kulture koji desetljećima nadilazi trendove.

pocket palma, 9. 2.

pocket palma, sve uspješniji synth-pop trio koji čine Luka Vidović, Anja Papa i Bruno Žabek, dolazi u četvrtak, 9. veljače i u Peti Kupe! Klubom u Trnjanskoj 5 odjekivat će retro instrumentalne dionice, elektronički zvukovi i dreamy vokali, prepoznatljivi za ovaj trojac.

Još 2012. Anja i Luka počinju zajednički put kao Side Project. Nakon dva dark-pop albuma na engleskom, odlučuju u potpunosti promijeniti priču, pa se prebacuju na materinji jezik i hrabro kreću koračati nostalgijom za osamdesetima. Inspirirao ih je povratak osamdesetih u mainstream medije i pop kulturu te svojevrsni underground retro pokret koji je nastao. Njihove pjesme odišu nostalgijom za SMS porukama, prženim CD-ima i road tripovima.

Izvor: Društvene mreže

Sastavu se ubrzo pridružuje i gitarist Bruno Žabek, koji u live nastupe donosi malo divljine. Nizu albuma, odlično prihvaćenih od publike i kritike, dodali su i posljednji pod imenom 'Atomi', koji je svojom zrelošću zacementirao mjesto ovog trija na regionalnoj sceni. Presjek glazbe sa svih albuma predstavit će u Petom Kupeu publici s kojom sjajno komuniciraju kako putem društvenih mreža, tako i na nastupima uživo.

event: www.facebook.com/events/734833324638154

CYCLE pres. Kai Alcé, 10. 2.

CYCLE kolektiv nastavlja s predstavljanjem, prema njihovom izboru, najboljeg s današnje house/techno DJ scene. U Peti Kupe u petak, 10. veljače stiže Kai Alcé, DJ i producent koji već više desetljeća nadilazi trendove, postavši jednim od simbola clubbing kulture. Iako rođen u New Yorku, njegov glazbeni univerzum oblikovan je u Detroitu i to na jednom od ključnih mjesta moderne glazbe – klubu Music Institute. No, njegova afirmacija kao producenta i DJ-a počinje u Atlanti početkom 2000-ih, izdanjem za Trackmode label.

Uslijedio je strelovit uspon na svjetskoj house sceni i izdanja za neke od najbitnijih etiketa današnjice, a Kaievo ime postalo je sinonim za vrlo specifičan pristup soulful plesnoj glazbi kakvog ima još svega nekoliko producenata i DJ-a. Pokretanjem vlastitog labela NDATL, Alcé je reafirmirao poziciju vokalnog housea kao esencijalnog dijela žanra, uz izdanja ključnih artista kao što su Larry Heard i Theo Parrish.

Izvor: Društvene mreže

Za one koji se već na prethodnim nastupima u Zagrebu nisu imali prilike uvjerili u njegove kvalitete kao izvanserijskog DJ-a, nova je prilika ovog petka u Petom Kupeu. Pridružit će mu se CYCLE domaćini Jan Kinčl i Matija Duić te mladi Lovro Baletić.

event: www.facebook.com/events/1416295245847096

Ulaznice za događanja u Petom Kupeu dostupne su putem linka: https://www.entrio.hr/venue/zagreb/peti-kupe

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za CYCLE pres. Kai Alcé (10.02.2023. Peti kupe, Zagreb), a dobitnici su Maja Dražina i Alma Hemerich Gabrić.