16. SVIBNJA

Osvojite ulaznice za koncert benda The Smile u Hali Zagreb

13.05.2022 u 16:31

Bionic
Reading

The Smile, novi bend kreativnog dvojca Radioheada, Thoma Yorkea i Jonnyja Greenwooda 16. svibnja u Zagrebu u Hali, održat će prvi koncert u sklopu svoje premijerne turneje, a kao predgrupa s njima stiže multiinstrumentalist Robert Stillman

Nakon nekoliko singlova i premijernog rasprodanog nastupa u Londonu, koji je putem live streama gledala publika iz cijelog svijeta, njihov budući album je već proglašen ‘najiščekivanijim izdanjem godine’.

Za prvi live nastup na turneji, The Smile je odabrao upravo Zagreb, idealna prilika za doživjeti 'Radiohead u power trio formatu' s obzirom na to kako Radiohead nikada nije nastupao u Hrvatskoj. Trećina koncerata na turneji je već rasprodana, a ulaznice za otvaranje turneje u Zagrebu mogu se kupiti putem Entrio i Eventim sistema.

The Smile su do sada objavili tri singla; debitantski You Will Never Work In Television Again, a zatim i The Smoke, koji je odmah dodan na A-listu BBC 6 Musica, a jučer je izašla i dub verzija tog singla koju je napravio Dennis Bovell.

Ovoj sjajnoj trojici u Hali se kao predgrupa pridružuje skladatelj i multiinstrumentalist Robert Stillman, čija glazba suprotstavlja arhaični i futuristički zvuk, a uključuje utjecaje žanrova kao što su jazz, minimalizam, američka narodna i eksperimentalna elektronska glazba.

Osim vlastite glazbe, Stillman je dao svoj doprinos projektima koje su vodili umjetnici poput Davea Okumua, The Smilea, Grizzly Beara, Ghost Poeta, Luke Templea (Here We Go Magic), Hiss Golden Messengera, Kit Downesa i Adem Ilhana.

Čitateljima tportala darujemo 1x2 ulaznice za koncert benda The Smile (16. svibnja u Zagrebu u Hali), a dobitnik je Dejan Petrak.