bezvremenska priča

Osvojite kino ulaznice za film 'Male žene' i istoimeni roman spisateljice Louise May Alcott

23.01.2020 u 09:19

Bionic
Reading

Ovog siječnja u kina nam stiže vječni klasik o bezvremenskoj priči o četiri mlade žene koje se bore za vlastiti životni put. Riječ je o filmu Male žene (Little Women) temeljenom na istoimenom romanu spisateljice Louise May Alcott koja se upravo ovom knjigom i proslavila

Pod redateljskom palicom Grete Gerwig (Lady Bird) 23. siječnja dolazi nam nešto drugačija verzija poznate priče koja će nam ovog siječnja grijati srca.

Film 'Male žene' oduševljava ne samo pričom nego i bogatim kostimima u kojima su zablistali glavni glumci.

Četiri sestre Meg, Jo, Amy i Beth March upoznajemo još kao djevojčice i tinejdžerke koje su u najosjetljivijim godinama ostale živjeti same s majkom Marmee, moralnim stupom obitelji, dok je njihov otac otišao dati svoj doprinos američkom Građanskom ratu. Vrijednosti koje su u njih usađene u tom periodu, pa i ranije, pratit će ih cijelog života, dok će svaka od njih pokušati naći svoje mjesto pod suncem.

Uloge Jo, Amy, Meg i Beth tumače Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson i Eliza Scanlen, majku March utjelovila je Laura Dern, u ulozi tetke oskarovka je Meryl Streep, a glavnu mušku ulogu ostvario je Timothée Chalamet.

Film je nominiran u čak šest kategorija za Oscara, dvije kategorije za Zlatni globus te 5 kategorija za nagrade BAFTA (svojevrsna britanska verzija Oscara).

Priča o malim ženama, voljenim sestrama koje su odlučne živjeti život prema vlastitim uvjetima, mnogima je obilježila mladost i djetinjstvo. Ugledni The Guardian 2013. godine proglasio ju je jednom od najvažnijih ženskih knjiga svih vremena. 'Male žene' spajaju generacije i bude ljubav. Priča je to prilagođena i malima i velikima, sa snažnom porukom svim djevojčicama kako mogu biti sve ono što žele.

'Male žene' u kina stižu 23. siječnja.

Čitateljima tportala darujemo 5x2 ulaznice za film 'Male žene' (ulaznice vrijede za kina Cineplexx City Center one Zagreb East i Split) i jednu knjigu 'Male žene' u izdanju Iris Illyrice. Dobitnici kino ulaznica za film 'Male žene' su Suzana Grizelj, Mirna Konevski, Sanja Grubijesic, Vjeran Kokor i Rajka Capar, a knjigu 'Male žene' osvojila je Marina Pažanin.