VRTOGLAVI IZNOSI

Osim što si superheroj, uloge u Marvelovim filmovima imaju i praktičnih prednosti: Evo koliko zarađuju glumci iz hit filmova

20.08.2021 u 07:08

Bionic
Reading

Može vam se činiti da su kul kostimi i kul imena dovoljan mamac holivudskim zvijezdama da se otisnu u Marvelom kinematografski svemir (MCU), ali postoje i puno praktičniji razlozi za uskakanje u odijela superjunaka

Chrisa Evansa nisu lako ugurali u kostim Kapetana Amerike, ali na kraju je donio odluku zbog koje nije požalio, jer mu je plaća od prvog do posljednjeg filma za Marvel porasla više od 50 puta. Lijepo je biti superjunak, osobito kad Marvelovim glumcima zavirite u isplatne liste.

Od svog prvog do posljednjeg pojavljivanja u ulozi Kapetana Amerike glumac Chris Evans je dobio popriličnu povišicu. Za prvi film 'Kapetan Amerika: Prvi osvetnik' iz 2011. godine, pisao je The Guardian, Evans je zaradio 300 tisuća dolara. Za film 'Osvetnici: Završnica' iz 2019. godine, glumac je prema navodima Forbesa plaćen oko 15 milijuna dolara.

Prema Disneyevoj izjavi, objavljenoj u srpnju ove godine nakon tužbe Scarlett Johansson za kršenje ugovora, glumici je za glumu u 'Crnoj udovici' plaćeno 20 milijuna dolara. Za svoj prvi nastup u MCU-u Scarlett je navodno dobila samo 400 tisuća dolara.

Mark Ruffalo je navodno dobio između 2 i 3 milijuna dolara za portretiranje Nevjerojatnog Hulka u filmu 'Osvetnici' iz 2012. godine. Iako iznos njegovih novijih zarada nije još procurio, pretpostavlja se da je zaradio iznos sličan onom njegovih glumačkih kolega iz 'Završnice'.

Prema pisanju Forbesa u srpnju 2019. godine, Robert Downey Jr. je za svoj rad u najnovijem filmu dobio gotovo 75 milijuna dolara, dok je iste godine The Hollywood reporter podsjetio da je prvi put glumeći Iron Mana zaradio tek 500 tisuća dolara.

Poput Ruffala, i zvijezda filma 'Bourneovo naslijeđe' Jeremy Renner navodno je zaradio oko 3 milijuna dolara kad je u filmu 'Osvetnici' preuzeo ulogu Hawkeyea, a plaće za sljedeće filmove mogle su samo rasti.

Chris Pratt je navodno za 'Čuvare galaksije' dobio 1,5 milijuna dolara. Za svoje kratko pojavljivanje u filmu 'Osvetnici: Rat beskonačnosti', kružile su kasnije glasine, dobio je 5 milijuna dolara.

Oskarovka Brie Larson, za debitantsku ulogu Kapetana Marvel u MCU-u je prema navodima The Hollywood Reportera dobila 5 milijuna dolara, čime je postala najplaćeniji junak prvog pojavljivanje u franšizi.

Za ulogu Spider-Mana u filmu 'Spider-Man: Povratak kući' iz 2017. godine, Tom Holland je prema pisanju Daily Maila dobio 500 tisuća dolara i bonuse. Koliko je plaćen za novije filmove, nije poznato.