GLAZBENA LEGENDA

Osamdesetih je bio jedan od naših najpopularnijih pjevača, a sada se nada vratiti na vrhove top-lista

13.11.2019 u 13:52

Bionic
Reading

Dubrovačanin Milo Hrnić godinama unazad je prisutan u medijima zahvaljujući reklami. No 70. godišnji pjevač je itekako aktivan, a trenutno radi na novom materijalu s glazbom za koju tvrdi kako je nedostaje kod nas

'Prošlo je već osam godina od zadnjeg albuma. Dobio sam inspiraciju od jednog mladog Bračanina koji mi je napisao tekstove pune alegorijskih vrijednosti u pričanju priče. Uvijek sam pazio na to da imam dobre tekstove, da nije nešto bezveze. Sve drugo radim sam u svom studiju – glazbu, miksanje, masteriranje. To je ogroman posao za jednog čovjeka', izjavio je Milo Hrnić u razgovoru za Večernji list. Dodao je kako mislim da je dobro obavio posao, te da takve glazbe kod nas nedostaje i da je puna pozitivne energije.

Osamdesetih prošlog stoljeća bio je jedan od najpopularnijih pjevača. Može se pohvaliti da je prodao više od milijun ploča i snimio 20 albuma. A prije glazbene karijere bio je pomorac. Godine 1965. je spasio brodolomce zbog čega je s posadom proglašen počasnim građaninom Bombaja. 'Bio je to parni brod, koji je nakon tog zadnjeg 'vijađa' išao u rezalište. Prvo smo spašavali sebe, a potom utopljenike s drugog broda, koji su se držali za plutaču', prisjetio se pjevač.

Posljednje četiri godine sveprisutan zbog simpatičnih reklamama koje je snimio za banku.

'Nisam vam ja komičar, nego dramaturški obrađena osoba. Uvijek sam iskren u svemu, kako u pjesmi, tako i u tome. To se brzo primijeti. Iskreno, ova prošla reklama bila je promašaj jer su me pripremali da ću raditi jedno, a na kraju je ispalo drugo. Rekao sam im: 'Čujte, ja nisam anonimac i nije mi svejedno hoćete li me zloupotrijebiti ili ću to pošteno odraditi'. Na kraju je reklama ispala uspješna, a posebno je pamtljiva ona moja rečenica 'Andrija moj', koju sam izgovorio na poseban način. Ljudi to imitiraju, pa mi često iz auta viču 'Andrija moj!', rekao je.

Milo Hrnić je prije oosam godina bio gradski vijećnik, a usred mandata izišao je iz HNS-a i postao nezavisni vijećnik.

'U HNS sam ušao nadajući se da će to biti stranka svih građana. Na kraju se to pretvorilo u neku čudnu liberalnu verziju, pa sam odlučio izići. Uvijek sam o Dubrovniku govorio iskreno što mislim, no sad mrzim politiku', ističe.