MEMOARI 'ODBJEGLOG' KRALJEVIĆA

Optužbe samo pljušte: Princ Harry optužio oca da je ljubomoran na 'očaravajuću' Meghan

07.01.2023 u 11:25

Bionic
Reading

Bombastični memoari princa Harryja pod nazivom 'Spare' ne prestaju šokirati britansku javnost, ali i šire

Princ Harry u svojim je memoarima napisao da je njegov otac, kralj Charles III., ljubomoran na njegovu 'sjajnu i očaravujuću' suprugu Meghan te da mu također smeta količina publiciteta koju dobivaju William i Kate.

U svojoj dugo očekivanoj autobiografiji 'Spare', koja je neplanirano u Španjolskoj ranije objavljena, Harry piše da mu je otac rekao da 'nema novca na bacanje' kako bi njega i Meghan financijski potpomagao jer se bojao da će mu 'očaravajuća' američka glumica ukrasti svu pozornost.

'Tata se možda bojao rastućih troškova našeg uzdržavanja, ali ono što stvarno nije mogao podnijeti jest da netko novi dominira monarhijom, prigrabi svjetla pozornosti, netko sjajan i nov koji dolazi i zasjenjuje ga', navodi princ.

  • +6
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

On tvrdi da je sadašnji kralj to 'već prije iskusio da nije htio dozvoliti da mu se to ponovi', aludirajući na pažnju koju je u javnosti uživala pokojna Diana, princeza od Walesa.

Nakon vjenčanja, dok su Harry i Meghan kao članovi kraljevske obitelji obavljali službene dužnosti, Charles ih je financijski potpomagao, ali to je prekinuto nakon što se par preselio u SAD.

U knjizi se također navodi da je kralj nevoljko pristao potpomagati Williama i Kate iako je zarađivao milijune od lukrativnog vojvodstva u Cornwallu.

PRVI BOŽIĆ NOVOG KRALJA

Istupi Harryja i Meghan samo su ih ojačali: Britanska kraljevska obitelj u zajedničkoj šetnji nakon mise u Sandringhamu

Pogledaj galeriju

Kraljevska stručnjakinja Katie Nicholl, kako piše Page Six, navela je da je prema njezinim izvorima, 'William bijesan i vrlo tužan onim što je Harry učinio. I jednostavno ne može oprostiti Harryju stvari koje je napisao'.

Nicholl, autorica knjige 'The New Royals: Queen Elizabeth's Legacy and the Future of the Crown' - kaže da se kraljevska obitelj 'pripremala za nešto brutalno i eksplozivno', ali možda nije bila spremna za ovakve salve napada koje je princ iznio u svojoj knjizi.

'Bili su zatečeni razinom detalja i koliko je daleko Harry otišao u svemu tome', dodala je autorica.

Unatoč Harryjevoj želji da popravi stvari sa svojim ocem, kraljem Charlesom III. i njegovim bratom, ona zasad ne vidi pomirenje u budućnosti. 'Ideja da želi natrag svog oca i brata jednostavno se čini posve u neskladu s njegovim ponašanjem i onim što govori', objasnila je.