PONOSNI TATA

Opet drugačiji od ostalih: Princ Harry po ovome je dao do znanja da se razlikuje od brata, oca i djeda

08.05.2019 u 17:16

Bionic
Reading

Sudjelovao je na porodu, bio uz svoju suprugu Meghan Markle u tom neopisivom trenutku dolaska prvog djeteta na svijet. U brojnim se potezima nakon rođenja sina, prin Harry pokazao izuzetno spreman za ulogu oca, a za razliku od svoga brata, oca, ali i djeda, učinio je još nešto potpuno drugačije

Brojni pamte spektakularne povijesne trenutke izlaska princeze Diane i Kate Middleton iz rodilišta u Londonu, a rijetki se samo sjećaju kako je kraljica Elizabeta predstavila svoje četvero djece. No jedna je stvar zajednička svima. Svaka je novopečena majka u tom trenutku u naručju držala svoje novorođenče i brižno ga pokazala svijetu.

No vojvoda od Sussexa prekinuo je tu tradiciju te se u dvorcu Windsor u srijedu s djetetom u naručju pojavio tata Harry, a pored njega spokojno i sretno stajala je supruga Meghan Markle. Po mnogočemu do sada drugačiji, ovaj je par još jednom dokazao da će dijete odgajati u posebnom duhu, a 34-godišnji princ da će biti izvrstan tata, te ravnopravno sudjelovati u svim roditeljskim obvezama.

Princ Harry- tata od formata

Prvi puta temu roditeljstva princ Harry komentirao je u studenom 2017. neposredno nakon što je zaručio svoju voljenu u Londonu. U prvom službenom intervjuu ostao je zatečen pitanjem planiraju li on i Meghan Markle prinovu te kratko kazao: 'Ne još, ali u skoroj budućnosti nadamo se i tome'.

Skora budućnost stigla je jako brzo, već nekoliko tjedana nakon vjenčanja. U listopadu prošle godine, nakon što su sletjeli u Australiju, gdje su 16 dana proveli na svojoj prvoj inozemnoj turneji kao vojvoda i vojvotkinja, otkrili su svijetu da očekuju svoje prvo dijete.

'Kao netko tko će uskoro postati prvi puta otac, svjestan sam naše odgovornosti da učinimo ovaj svijet boljim i odgovornijim za buduće generacije. Jedini način da vidimo napredak nije slučajnim putem, već promjenom', govorio je tijekom službenih angažmana na kojima se sama po sebi nametnula tema budućih generacija i roditeljske uloge.

Kad god bi se našao u društvu dječice na javnim događanjima, princ Harry nije skrivao veselje, a da se dobro snalazi s djecom bilo je i više nego očigledno. U sve to izvrsno se uklopila i Meghan Markle kojoj su djeca uvijek izmamila širok osmijeh na lice. Tijekom cijele trudnoće prema svojoj je supruzi bio izuzetno brižan, pomagao joj u svemu, a isto je dokazao i hrabro se odlučivši sudjelovati na porodu.

  • +5
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Pixsell / Autor: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL

Nevjerojatno veselje novopečeni je otac doživio u ponedjeljak 6.svibnja kada je rođen njegov prvi nasljednik i to muški.

'Jako sam uzbuđen što mogu podijeliti s vama vijest da smo Meghan i ja danas ujutro dobili dječaka, jako zdravog dječaka. Majka i beba se odlično drže. Bilo je to dosad najnevjerojatnije iskustvo koje nisam mogao ni zamisliti. Kako bilo koja žena može to podnijeti, još mi je uvijek neshvatljivo, ali oboje smo apsolutno oduševljeni i zahvalni za svu ljubav i podršku koju dobivamo. Bilo je nevjerojatno i htio sam to podijeliti sa svima', kazao je Harry nekoliko sati nakon poroda.

Sudjelovanje na porodu izdvojilo ga je od mase, od svih dosadašnjih kraljevskih očeva koji su se pri porodu striktno držali čekaonice.

Da se ne boji nikakvih novih izazova koji su pred njega stavljeni dolaskom bebe, Harry je dokazao i primivši svoga sina u naručje prilikom predstavljanja svijetu. Dok je koračao prema okupljenim novinarima u dvorcu Windsor, očarani novopečeni tata, sina je pokušao zaštiti od fotografskih bliceva i nježno ga ljuljuškao. Za to vrijeme mama Meghan mazila je sinčića po glavici, a drugom rukom obgrlila supruga oko ramena.

  • +27
Princ Harry i Meghan Markle s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nije nepoznanica da brojni tate prvih nekoliko tjedana zaziru od nošenja novorođenčadi u strahu da ga ne povrijede ili ne učine nešto krivo. Ali i više nego spremni Harry jedva je dočekao svoga sinčića kojeg je opisao kao 'stvorenje za umrijeti od slatkoće'.

Možda su mnogi sumnjali da će se jednoga dana smiriti, ostvariti kao suprug i otac. Vidjeli su ga kao crnu ovcu kraljevske obitelji, željnog lude zabave, tuluma, razuzdanih djevojka i alkohola. Novo lice najmlađeg sina princeze Diane nikoga ne ostavlja ravnodušnim.