DAVORKA DALIĆ

Ona je Dalićeva stijena: Zbog njega se odrekla karijere, a on joj to vraća ispisujući nogometnu povijest

09.12.2022 u 22:23

Bionic
Reading

Izbornik Zlatko Dalić nikada nije skrivao koliko mu je važna obitelj. Iako svoju obitelj ne voli medijski eksponirati, to je vrijednost koju nosi sa sobom i prenosi na našu reprezentaciju. Ne skriva da je supruga Davorka puno dala kako bi se njihov odnos održao, a njezino odricanje 'plaća' odličnim rezultatima izborničke karijere

Rijetko koja osoba ne voli našeg izbornika Dalića. Nevjerojatno smiren, uvijek promišljen i odmjeren, s vjerom u igrače i ljubavlju prema domovini odrađuje svoj posao i ponovno ispisuje povijest hrvatskog nogometa. Ipak, Dalićeva smirenost utoliko je lakša kada mu potporu pruža njegova supruga Davorka.

Njihova ljubavna priča započela je u Livnu, gdje su odrastali kao susjedi koji su se s vremenom zaljubili. Ipak, pred njihov odnos bilo je stavljeno pravo iskušenje jer se Dalić zbog svoje nogometne karijere neprestano selio, a Davorka je imala školske, a zatim fakultetske obaveze.

Dalić je prvo igrao za Hajduk pa je do Livna dolazio samo kada je imao slobodne dane, a zatim je Davorka došla u Split, no Dalić je krenuo prema Vinkovcima u današnju Cibaliju. Tek kada je završila fakultet, doselila se u Varaždin gdje je Dalić igrao za Varteks. Tada su se zaručili i vjenčali 1992. godine.

Kako bi mogla pratiti Zlatkov tempo, diplomirana ekonomistica Davorka je odlučila odustati od vlastite karijere i posvetiti se obitelji, odnosno svojim trima muškarcima s kojima nije uvijek bilo lako. Neko je vrijeme provela sama sa sinovima dok je Dalić radio u Saudijskoj Arabiji, ali sada je njihova obiteljska baza u Varaždinu, gradu u kojem su se i vjenčali i sagradili dom.

Baš kao i Zlatko, Davorka je izuzetno elegantna žena s pravim osjećajem za profinjenost i detalje. Odmjerena u svojim nastupima te odjevena s puno ukusa i stila.

  • +5
Davorka Dalić Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX