S PROLJEĆEM

Omiljeni chef se vraća na male ekrane

07.03.2014 u 14:30

Bionic
Reading

S proljećem na RTL Televiziju stiže i 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', gastronomsko-natjecateljski show u kojem će uživati svaki zaljubljenik u tradicionalna hrvatska jela. Da kandidatima amaterima u emisiji bude još zanimljivije, pobrinut će se stalni dvočlani žiri: Željka Klemenčić i Tomislav Špiček

S proljećem na RTL Televiziju stiže i 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', gastronomsko-natjecateljski show u kojem će uživati svaki zaljubljenik u tradicionalna hrvatska jela. Da kandidatima amaterima u emisiji bude još zanimljivije, pobrinut će se stalni dvočlani žiri: Željka Klemenčić i Tomislav Špiček!

RTL Televizija u svojoj proljetnoj shemi gledateljima predstavlja 'Tri, dva, jedan – kuhaj', novi kulinarski show koji nas vraća pomalo zaboravljenim, ali nikada prežaljenim tradicionalnim jelima. Natjecatelje će kroz izazove kuhanja voditi Antonija Blaće, a njihova jela ocjenjivat će dvočlani žiri koji čine domaći gastro-guru Željka Klemenčić i poznati chef Tomislav Špiček!

Od članice žirija Željke kandidati i gledatelji imat će što naučiti. Izdavačica i glavna urednica časopisa Mrvica bila je idejna začetnica i prva urednica mjesečnika Dobra hrana Jutarnjeg lista. Njezina Mrvica multimedijalni je magazin za ljude poput nje, kojima se cijela životna filozofija vrti oko prirodne, jednostavne i slasne hrane. Željki je kulinarska tradicija iznimno važna i mišljenja je da su zdravi kulinarski temelji ključna stvar za razvoj i napredak, stoga je raduje što će se u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj' proći sve regije Hrvatske.

'Svaki tjedan pokrivat ćemo drugu regiju Hrvatske, što će meni biti jako zanimljivo', priznala je Željka, koja se itekako veseli prenijeti svoje znanje i entuzijazam kandidatima, zajedno s drugim članom žirija, jednim od najpoznatijih i najsimpatičnijih kuhara u Hrvatskoj, Tomislavom Špičekom.

'Tradicija mi je itekako bitna i zato mi je drago što će se na njoj temeljiti naš show. Rijetke su emisije u kojima se ta baština čuva', izjavio je Tomislav, vrhunski kuhar kojeg je šira javnost upoznala preko TV emisije 'Kruške i jabuke'. Tomislav je svoju ljubav prema tradicionalnom kulinarstvu i gastronomiji usavršavao u zagrebačkom hotelu Esplanade te je pet godina bio chef kuhinje uglednog zagrebačkog restorana Baltazar, a 2004. je proglašen kuharom godine u izboru revije za vino, gastronomiju i turizam 'Svijet u čaši'. Izdao je i knjigu 'Moja zima' sa svojim najdražim receptima iz koje se jasno vidi zašto je stekao nacionalnu popularnost.

'Bitno je da jelo lijepo izgleda, a to ovisi i u kakvom se stilu servira. Ali okus je ipak najvažniji. Bit ću pravedan. Ali i strog ako vidim da se nešto ne radi kako treba. Kandidatima bih poručio nek' se ne boje kad rade i nek' opušteno kuhaju i bit će sve u redu', kaže Špiček.