emotivno i otvoreno

Olena Zelenska: 'Od početka rata muža viđam kao i ostali, na televiziji'

29.04.2022 u 21:20

Bionic
Reading

Prva dama Ukrajine razgovarala je za poljske novine Republika (Rzeczpospolita) i kazala da ruske snage žele 'počiniti genocid' a da svog supruga, ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog vidi poput ostalih, 'na televiziji i u video snimcima njegovih govora koje on objavljuje na društvenim mrežama'

'Ono što ruske trupe rade u Ukrajini izravno dovodi do zaključka da Rusi pokušavaju potpuno uništiti Ukrajince. To je njihova prava svrha', poručila je Olena Zelenska, donosi BBC.

Među ostalim je poručila da neće suditi o ruskim vojnicima po izjavama, već po djelima, a svima je savjetovalada učine isto. Uvjerena je da ih Rusi žele uništiti. Žele počiniti genocid. I nije važno što govore, jer njihove riječi ne odgovaraju njihovim djelima', naglasila je 44-godišnja Olena i dodala kako rat u Ukrajini nije promijenio njenog supruga, predsjednika Volodimira Zelenskog, te da je uvijek bio 'čovjek na kojeg se možete osloniti'.

'Žele počiniti genocid. I nije važno što govore, jer njihove riječi ne odgovaraju njihovim djelima', naglasila je i dodala kako rat u Ukrajini nije promijenio njenog supruga, predsjednika Volodimira Zelenskog, te da je uvijek bio 'čovjek na kojeg se možete osloniti'.

  • +18
Olena Zelenska Izvor: Profimedia / Autor: Sergei GAPON / AFP / Profimedia

'Rat ga nije promijenio. Morate shvatiti da je oduvijek bio takav. To je čovjek na kojeg se možete osloniti. Čovjek koji nikada neće zakazati. Tako će biti do kraja', otkrila je Zelenska i dodala da od početka rata supruga vidi samo na televiziji.

Upitana ima li neku poruku za majke ili partnerice ruskih vojnika, ona je poručila, istaknula je: 'Ništa. Nemam im ništa za poručiti. Ako ih lijesovi s tijelima nisu uvjerili da ovdje nešto nije u redu, onda im doista nemam što za reći.'