PREKIPJELO JOJ

Ogorčena glumica obrušila se na Kate Middleton zbog idealiziranja poroda

08.10.2018 u 16:42

Bionic
Reading

Holivudska ljepotica Keira Knightley prozvala je Kate Middleton zbog idealizirane slike kojom se predstavila u javnosti svega sedam sati nakon što je rodila princezu Charlotte. Glumica se u svom eseju objavljenom u knjizi 'Feministkinje ne nose ružičastu (i ostale laži)', kolekciji eseja zvijezda, umjetnika i aktivista, dotakla vojvotkinje od Cambridgea i njezina umanjivanja porođajnih muka kroz koje žene prolaze prije i nakon poroda

Zvijezda 'Pirata s Kariba' Keira Knightley u otvorenom pismu naziva 'Slabiji spol' obratila se svojoj trogodišnjoj kćerkici, a pismo je nedavno objavljeno u kolekciji eseja 'Feministkinje ne nose ružičastu (i ostale laži), knjizi Scarlett Curtis. Svoj je postporođajni izgled holivudska ljepotica usporedila s izgledom vojvotkinje od Cambridgea, Kate Middleton, obzirom da je slavna glumica na svijet donijela kćer Edie samo dan nakon rođenja princeze Charlotte u svibnju 2015.

'Izašla je iz bolnice sedam sati nakon poroda s namještenim lice i visokim potpeticama. Licem koje je svijet želio vidjeti. Sakrij, sakrij našu bol, naša se tijela raspadaju, naše grudi cure, naši hormoni luduju. Izgledaj prekrasno, dotjerano i ne pokazuj svoje bojište Kate', napisala je Knightley.

Podsjetimo se, vojvotkinja od Cambridgea izjurila je pred kamere i novinare koji su ju čekali pred bolnicom St. Mary u Londonu svega nekoliko sati nakon što je proširena vijest da se rodila princeza Charlotte. Kate je toga dana nosila žuto-bijelu haljinu dizajnerice Jenny Packham, a njezina kosa bila je savršeno isfenirana kao za uobičajena službena kraljevska događanja.

  • +5
Prvo poziranje Kate Middleton i princa Williama s princezom Charlotteom Izvor: Profimedia / Autor: NN

Kate je mahala okupljenoj masi sa širokim osmjehom na licu i nije izgledala kao da je upravo rodila. Za razliku od nje, Keira Knightley je nakon poroda 'iz bolnice izašla s pelenama na sebi', jer je, kako kaže, obilno krvarila nakon što je na svijet donijela svoje prvo dijete.

'Moja se vagina raspukla. Izlaziš otvorenih očiju, s rukama u zraku, vrišteći', opisala je Knighlty prisječajući se za nju bolnog trenutka kada je napuštala rodilište, dodajući kako se još uvijek sjeća 'povraćanja, krvi i šavova'.

'Sjećam se svog bojišta. Tvog bojišta i života koji pulsira. Preživljavanja. I onda sam ja slabiji spol? Ti si slabiji spol?', napisala je Knightley svojoj trogodišnjoj kćeri u nadi da će jednog dana pročitati te riječi.

  • +4
Prvo poziranje Kate Middleton i princa Williama s princom Georgeom Izvor: Profimedia / Autor: NN

Knightly u eseju tvrdi kako pojavljivanje Kate Middleton ispred rodilišta stvara nerealni pritisak i očekivanja okoline od novopečenih majki.

'Nakon što se sedam sati borite sa životom i smrti, sedam sati nakon što se vaše tijelo rastvori i krvavi, vrišteći život iz njega izađe, nemoj pokazivati, nemoj reći. Stoji tamo sa svojom djevojčicom i pusti da te gomila muških fotografa slika', nastavila je glumica.

Knightleyjina prozivka dolazi nekoliko dana nakon što se Kate Middleton nakon šestomjesečnog porodiljnog vratila službenim dužnostima.

  • +21
Kate Middleton i princ William Izvor: Pixsell / Autor: John Stillwell/Press Association/PIXSELL