MICHELINE ROQUEBRUNE

Oglasila se udovica Seana Conneryja s kojom je proveo dugih 45 godina u braku: 'Bez njega više ništa neće biti isto'

01.11.2020 u 10:32

Bionic
Reading

Cijenjena umjetnica Micheline Roquebrune i dugogodišnja supruga glumca Seana Conneryja oglasila se nekoliko sati nakon njegove smrti i s javnosti podijelila emotivne detalje

Hollywood i ostatak filmskog svijeta još uvijek je u šoku zbog gubitka velikog Seana Conneryja koji je preminuo u 91. godini života. U naslijeđe je svim svojim obožavateljima ostavio brojne uspješne filmove, a mnogi će ga najradije pamtiti kao najdražeg i nezamjenjivog Jamesa Bonda.

Svega nekoliko sati nakon što je svijet doznao tužnu vijest o smrti slavnog Škota, javnosti se obratila njegova dugogodišnja supruga i velika ljubav Micheline Roquebrune.

Shrvana 91-godišnja udovica otkrila je da se Conneryju prije nekoliko mjeseci pogoršalo stanje s demencijom.

'Posljednjih mjeseci nije vodio baš bajan život. Nije mogao razgovarati ni normalno funkcionirati. Ako ništa drugo, barem je preminuo u snu, što je bila njegova velika želja. Čitavo vrijeme bila sam kraj njega, otišao je dostojanstveno i u miru, bez velike boli i traume. Bilo je baš onako kako je i zamislio', rekla je Micheline pa dodala: 'Imao je demenciju i bolest je jednostavno uzela svoj danak'.

Francuska slikarica potom se dotaknula svog prekrasnog života s velikom holivudskom zvijezdom i osvrnula na njihov brak prepun divnih uspomena.

'Bio je suprug kakvog sam mogla samo sanjati. Proveli smo prekrasan život zajedno. Bio je oličenje muškarca. Bez njega više ništa neće biti isto i bit će mi jako teško ali svjesna sam da ništa ne traje zauvijek', objasnila je Roquebrune.

Sir Sean Connery upoznao Micheline davne 1970. u Maroku na jednom golf turniru. Iskra se pojavila čim su se upoznali, no nisu odmah započeli vezu.

Ona je tada bila u drugom braku i imala troje djece, a Connery se taman razveo od svoje prve supruge Diane Cilento.

Susret je na oboje, ipak, ostavio dubok dojam.

Svoju su vezu započeli tek dvije godine kasnije, a nije im smetala ni jezična barijera kao ni udaljenost, budući da je ona tada živjela u sjevernoj Africi, a on u Hollywoodu.

Vjenčali su se 1975. godine, a devedesetih su se preselili na Bahame. Ostali su zajedno sve do njegove smrti. Iako u poznim godinama, održavali su svoju romansu i redovno išli na spojeve, a Connery ju je nazvao ljubavi svog života.

‘Micheline je nevjerojatna žena. Ona je ljubav mog života’, rekao je u jednom intervjuu Connery.

  • +2
Sean Connery i Micheline Roquebrune Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia