SUKOB KOJEM SE NE VIDI KRAJ

Odnos princa Harryja i Williama više nikada neće biti isti: Otkriveno da braća dva mjeseca nisu razgovarala, a tenzije među njima samo rastu

17.08.2020 u 13:03

Bionic
Reading

Knjiga koja je bacila sasvim novo svjetlo na cijelu kraljevsku obitelj i odnose među članovima, sada otkriva što je točno uzrokovalo prekid komunikacije među nekad bliskom braćom princom Williamom i Harryjem

Da među postoje određene tenzije te da više nisu bliski kao što su nekoć bili, princ Harry i princ William dali su naslutiti mnogim potezima. Međutim, nikada nisu javno potvrdili nagađanja o njihovu narušenom odnosu. Naprotiv svim su se silama trudili javnosti prikazati kako su unatoč svemu ostali u dobrim odnosima.

No, nova knjiga 'Finding Freedom' otkriva što je pozadina sukoba te po prvi puta ulazi u detalje odnosa kraljevske braće.

Uz ionako nategnute odnose nakon dolaska Meghan Markle u Veliku Britaniju, a sve zbog komentara princa Williama da njegov brat žuri sa zarukama i vjenčanjem, sinovi princeze Diane i princa Charlesa samo su mjesecima dodatno prkosili jedan drugome.

Kulminiralo je kada je početkom siječnja ove godine, princ Harry u dogovoru sa suprugom Meghan Markle, a bez ikakvog savjetovanja s ostatkom obitelji, u javnost pustio informaciju da prestaju djelovati kao viši članovi britanske kraljevske obitelji što znači da više neće provoditi niti obavljati dužnosti u ime britanske kraljice. Budući engleski kralj princ William jako je zamjerio mlađem bratu takvo neodgovorno ponašanje i nepoštivanje stoljetne tradicije. U tom trenutku Harry je mislio isključivo na sebe, a nije gledao reputaciju i dobrobit kraljevske obitelji.

Zbog toga prinčevi nisu razgovarali puna dva mjeseca, a iako su se zajedno sastali u Sandringhamu kako bi s ostatkom obitelji dogovorili uvjete raskida, vidno razočarani William nije se ni obratio Harryju.

'Nisu bili u nikakvom kontaktu puna dva mjeseca, a i dalje to nisu izgladili. Tenzije među njima samo rastu. Zamjeraju jedan drugome mnogo toga, a najgore se dogodilo kada je Harry na svoju ruku zaobišao pravila i protokole', pojasnio je jedan od autora knjige.

Nešto ozbiljniji William, koji svojoj budućoj ulozi pristupa izuzetno savjesno, takav potez ne može i ne želi shvatiti.

Uz to, autor napominje kako ni šogorice Kate Middleton i Meghan Markle nisu poradile na svađi i pokušale ju ublažiti. Ni same ne mogu pronaći zajednički jezik, pa ne čudi da je razdor između njih svakim danom sve veći.