RADIT ĆE 'OD KUĆE'

Odluka je konačna: Kraljica Elizabeta II napustila Buckinghamsku palaču

06.03.2022 u 11:20

Bionic
Reading

Iako u Buckinghamskoj palači nije provela niti jednu noć još od ožujka 2020., kraljica Elizabeta II odlučila je svojim službenom rezidencijom, u kojoj će živjeti, ali i obavljati svoje dužnosti, proglasiti dvorac Windsor

95-godišnja britanska kraljica od sada većinu poslova namjerava 'odraditi od kuće', a u dvorcu Windsor trebala bi primati i službene posjete. Zbog sve lošijeg zdravlja, kraljica će odustati i od većine službenih putovanja, koje će od sada obavljati njezini nasljednici.

U dvorcu Windsor kraljica je živjela većinu vremena u posljednje dvije godine, otkako je počela pandemija koronavirusa, a upravo su tamo ona i princ Philip proveli posljednje trenutke njegovog života, sve do njegove smrti u travnju prošle godine.

Nije poznato je li na njezinu odluku utjecalo i to što se u većem dijelu Buckinghamska palače odvijaju renovacije, a koje bi trebale potrajati do 2027. godine. Idući koji će živjeti tamo biti će tek princ Charles i Camilla i to kada postanu britanskim kraljom i kraljicom.

'Windsor je njezino omiljeno mjesto. Tu je stvorila najljepše uspomene s princom Philipom, tu su njezini poniji, a i obitelj živi u blizini. Stoga njezina odluka i ima smisla', rekao je kraljevski novinar Hugo Vickers.

  • +6
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Joe Giddens / AFP / Profimedia

I uistinu, u blizini dvorca Windsor živi njezin sin Andrew, vojvoda od Yorka, koji je u Rowe Lodgeu, ali i najmlađi princ Edwards sa suprugom Sophie Wessex i djecom, i to u Bagshot Parku.