dajana šošić

Odlazak nakon 15 godina: Poznata HRT-ova voditeljica napušta javnu televiziju i spremna je za nove poslovne izazove

10.12.2021 u 19:00

Bionic
Reading

Novinarka i urednica Dajana Šošić nakon dugih 15 godina odlučila je na veliku promjenu u karijeri – dala je otkaz na HRT-u, a karijeru će nastaviti na RTL televiziji

Nova godina doista će biti godina novih početaka za novinarku i urednicu Dajanu Šošić. Naime, kako doznaje Gloria, Dajana je nakon gotovo 15 godina dala otkaz na HRT-u te prelazi na RTL televiziju.

Dajana, rodom iz Brela, na HRT-u je počela raditi kao studentica, ondje je došla odraditi studentsku praksu u sklopu četvrte godine fakulteta, a na kraju je ostala 15 godina. Zanat je brusila radom u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska', a potom je preselila u redakciju unutarnje politike, gdje je pratila rad Sabora i zagrebačke Gradske skupštine. Vodila je Podnevni Dnevnik, Vijesti na Prvom programu u 17, a kao reporterka javljala se iz vlade i ostalih važnih političkih događaja. Kako piše Gloria, izazova na novom radnom mjestu se ne boji jer je navikla na tempo rada i Informativnom programu.

  • +5
Dajana Šošić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Inače, Dajana se može se pohvaliti da je prva doktorica znanosti među voditeljima Dnevnika. Prije dvije godine je doktorirala je na interdisciplinarnom studiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, a za doktorat je odabrala temu 'Utjecaj društvenih mreža na informativne programe javne i komercijalne televizije', a na tu temu uskoro izdaje i knjigu.

'Nova titula nije mi donijela previše promjena u novinarskoj svakodnevici, ali to je i velik korak naprijed. Mislila sam, nakon tri godine rada, kasnonoćnog učenja i nespavanja, da sam nakon doktorata zatvorila stranicu dodatnog obrazovanja, barem na neko vrijeme, ali s obzirom na to da stvarno imam nemiran duh, sad kad sam se malo odmorila, već počinjem razmišljati o nekom novom izazovu,' izjavila je prije dvije godine Dajana za Večernji list.

Slobodno vrijeme, kojeg nema previše, voli posvetiti treniranju. 'Treniram tenis, jogu, plivanje, što god stignem, barem tri-četiri puta tjedno', otkrila je svojevremeno.