nema predaha

Karmela Vukov Colić ove godine je objavila dvije kuharice, a već priprema i novu: 'Bit će to knjiga brzo spremljenih jela'

10.12.2021 u 13:00

Bionic
Reading

Kuhanje kao njezina velika strast rezultiralo je dugogodišnjim bavljenjem gastroblogom 'Ciao Karmela', a u pandemijskoj godini objavila je kuharicu 'Kuhinja života' sa 120 obiteljskih recepata koja se razgrabila u trenu. Ovih dana je Karmela Vukov Colić u suradnji s Laudato TV-om na kojem je voditeljica kulinarske emisije 'Kuhinja svete Hildegarde' predstavila knjigu 'Kuhinja sv. Hildegarde za svaki dan'

'Bio je to logičan nastavak naše uspješne trogodišnje suradnje. Naime, prije 3 godine Laudato TV i ja dogovorili smo svojevrsnu koprodukciju kratkih 5-minutnih recepata snimljenih prema napucima svete Hildegarde. Kako su u ove 3 godine blog 'Ciao Karmela' i Laudato TV iznjedrili puno finih recepata, nekako je bilo prirodno da napravimo i ukoričeno izdanje. Tako je nastala kuharica "Kuhinja svete Hildegarde za svaki dan', ispričala je Karmela Vukov Colić za Večernji list.

Svi već znaju da je Karmela vrsna kuharica te da je vrlo aktivna na svom gastroblogu 'Ciao Karmela' i rado dijeli recepte na društvenim mrežama. Evo što kaže o jelima u čijoj pripremi najviše uživa. Lakše mi je nabrojiti što ne volim spremati (smijeh). Ne jedem svinjetinu pa je nećete naći u mojoj kuhinji, baš kao ni iznutrice ili rogač. Za sve drugo sam otvorena', rekla je voditeljica.

  • +3
Karmela Vukov Colić Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Drugo izdanje njezine kuharice 'Kuhinja života' je gotovo rasprodano pa Karmela ne krije zadovoljstvo i ponos.

'Naše je skladište prazno. Iznimno sam sretna i zahvalna na divnom prijemu te knjige. To je i kuharica i priča o mojoj obitelji u jednom, sklop sjećanja i najdražih jela moje obitelji. Silno sam počašćena što su je čitatelji prepoznali kao svoju. Trenutačno je u pripremi i druga kuharica koja bi svjetlo dana trebala ugledati iduće godine. Bit će to knjiga iznimno ukusnih, a jednostavno i brzo spremljenih jela. Naime, shvatila sam da i sama svakodnevno najviše pripremam takva jela za koja ne treba previše vremena. Taj užurbani tjedni ritam, sigurna sam, iskustvo je brojnih ljudi i nadam se da će ta kuharica biti dobar izvor inspiracije za svakodnevne ukusne obroke', najavila je.

Njezina 28-godišnja kćer Rea i 15-godišnji sin Noa od nje naslijedili strast prema kuhanju. 'Oboje su gurmani i vješti su u kuhinji. Noa majstorski ispeče biftek wellington (veselim mu se i ovog Božića), a Rea odlično priprema pitu od limete i lazanje. Odrasli su s mamom koja je na stol, osim tradicionalnih jela, iznosila curry, sushi, chili con carne, jela iz woka, juhe od kokosa i najneobičnije slastice, pa su odmalena naučili guštati u nesvakidašnjem', otkrila je Karmela će se uskoro mogla okušati i u novom televizijskom projektu na Laudato TV-u, ali o samom projektu još ne smije otkrivati detalje.