POZNATO LICE

Tko je John Krasinski, zvijezda napete serije 'Jack Ryan' koja se snima i na lokacijama u Dubrovniku

09.02.2022 u 06:39

Bionic
Reading

Nakon što su prva i druga sezona serije 'Jack Ryan', prikazane 2018. i 2019. godine, prikovale pred ekranima gledatelje diljem svijeta, s nestrpljenjem se iščekuje treća sezona, snimljena još 2020., no ne i emitirana. Ekipa hit serije Amazon Primea predvođena Johnom Krasinskim snimala je i pod Srđem ovih dana

Grad pod Srđem idućih tjedana bit će dom velikoj filmskoj ekipi Amazon Primea, jer upravo naša zemlja odabrana je kao lokacija četvrte sezone serije 'Jack Ryan', a što će u gradsku blagajnu zasigurno sliti pozamašnu cifru. Osim novca, snimanje serije doprinijet će turističkoj promociji, u posljednje dvije godine smanjenoj zbog pandemije koronavirusa.

  • +28
Snimanje serije 'Jack Ryan' u Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Serija inače prati Jacka Ryana, glumi ga poznati američki glumaci redatelj John Krasinski, koji kao analitičar radi za CIA-u i otkriva obrazac komunikacije među teroristima. U rješavanju opasnih zadataka na terenu pomažu mu James Greer (Wendell Pierce) i Cathy Mueller (Abbie Cornish).

  • +7
John Krasinski - 'Jack Ryan' Izvor: Profimedia / Autor: - / Everett / Profimedia

I dok se u prvoj sezoni ekipa suočava s islamskim ekstremistom Sulejmanom iz Jemena, druga ih smješta u Venezuelu. Kako će izgledati davno već snimljena treća sezona, čija je premijera prebačena za ovu godinu zbog pandemije koronavirusa, za sada još uvijek možemo nagađati, no vjerujemo da adrenalina i napetosti neće nedostajati dok ekipa lovi zločince po Europi.

Inače, John Krasinski, pravog imena John Burke Krasinski, rođen je 20. listopada 1979. godine i američki je glumac, redatelj, producent i scenarist koji je osvojio dvije Nagrade udruženja glumaca. Javnost ga je upoznala kao Jima Halperta u NBC-jevom sitcomu ‘U uredu’, a osim u serijama, glumio je u mnogobrojnim filmovima.

Ipak, više od ičega zanimljiv je njegov privatni život zbog braka s britanskom glumicom Emily Blunt, s kojom je snimio čak dva filma - Mjesto tišine’ i ‘Vjetar se diže’.

  • +8
John Krasinski Izvor: EPA / Autor: GEORGE FREY

Njihova ljubavna priča okrunjena je 2010. godine bajkovitim vjenčanjem na najromantičnijem talijanskom jezeru Como, a kako je sve počelo, niti jedno od njih nikada nije krilo. Kako je i sam Krasinski nebrojeno puta rekao, bila je to ljubav na prvi pogled, a vezu su započeli 2008. godine.

‘U to vrijeme zaista nisam tražio vezu, razmišljao sam o pauzi i selidbi iz Los Angelesa. Tada sam upoznao nju i bio sam jako nervozan jer sam bio uvjeren da ću se zaljubiti u nju. Upoznali smo se, rukovali i ja sam joj rekao: ’Sviđaš mi se’’, otkrio je Krasinski dok je Blunt rekla kako se njihov prvi susret zbio u restoranu. Tada još uvijek nije znala tko je on, iako joj je bio poznat, no to se pokazalo nevažnim jer ga je poznavala prijateljica s kojom je bila na večeri.

Ipak, njihov prvi izlazak i nije bio baš kao iz bajke. Budući da nije bio siguran da će mu uspjeti osvojiti Emily, odlučio ju je odvesti u streljanu, a to je priznao gostujući 2012. kod Conana O’Briena: ‘Mislim da sam bio uvjeren da nikada neću biti s njom, zato sam i poželio upropastiti sve u startu.’

Čim ju je ostavio kod kuće, Emily mu je poslala poruku rekavši da se provela kao nikada u životu, stoga se ipak čini da je to bio dobar odabir jer su nerazdvojni od tada.

Tek kasnije Emily je doznala da je njezin dečko ujedno njezin najveći obožavatelj i to iz perioda u kojem se nisu poznavali. Naime Emily Blunt 2006. godine glumila je u filmu Vrag nosi Pradu, a 10 godina kasnije Krasinski je priznao da je pogledao taj film otprilike 75 puta.

Godinu nakon upoznavanja John ju je zaprosio. ‘Nakon što sam se ja rasplakao plakala je i ona, pa smo zajedno plakali, a onda su se rasplakali i svi oko nas, no samo zato što smo mi plakali. Na kraju dana ipak je pristala, što je bilo super’, rekao je uvijek spreman za šalu John Krasinski.

Nakon četiri godine braka dobili su kćerkicu Hazel, a dvije godine kasnije i Violet. Upravo njihove kćeri učinile su im život u potpunosti savršenim, a od samog početka donijeli su odluku da zgusnuti raspored neće nikada spriječiti to da provedu kvalitetno vrijeme s djecom.

‘Moji najbolji dani u životu počeli su kada sam upoznao svoju suprugu, i to je istina. Ona je jedna od najboljih osoba koje znam, iznimno talentirana, prelijepa i daleko izvan moje lige.’ Tim je riječima vjerojatno najbolje opisao Emily, a što ona misli o njemu? ‘On je moj savršeni muškarac - duhovit, bistar, samouvjeren, uz kojeg se uvijek dobro osjećam.’

A što za njega znači brak i koliko mu je važan, možda je najbolje opisao ovim riječima: ‘Brak je za mene oduvijek bio nešto sveto, nešto čemu se nadaš da ćeš ostvariti i da ćeš moći svoju sreću podijeliti s nekim.’