Trpimir Vicko Vicković

Od korone je obolio prije deset mjeseci, no još se uvijek oporavlja: 'To je bila duga noćna mora. Primit ću i treću dozu ako treba'

25.10.2021 u 17:04

Bionic
Reading

Poznati radijski voditelj Trpimir Vicko Vicković s posljedicama zaraze korona virusom bori se punih deset mjeseci. Iza njega su teški dani, no stanje mu, srećom, ide na bolje. Sada uspio stati i na noge te ne dopušta da ga optimizam napusti

'Korona mi je napravila dar-mar na živcima, u kombinaciji s autoimunom bolešću stvorila mi je Guillain-Barréov sindrom. Nisam mogao hodati, kontrolirati crijeva i mjehur. To je bila duga noćna mora. Borio sam se mjesecima. Hodam sa štakom jer me strah da ne izgubim ravnotežu. Ali hodam i jest da je to ponekad dvjesto metara, ponekad dvadeset do trideset koraka. Nakon toga stanem kako bih uhvatio zrak. Jest da se nakon dva kata moram zaustaviti i malo odmoriti. Ali krećem se,' otvoreni je rekao Trpimir Vicko Vicković za Slobodnu Dalmaciju koji je od korone obolio prošle godine na sv. Nikolu.

Ubrzo nakon što mu je dijagnosticirana zaraza korona virusom, uslijedila je hospitalizacija u bolnici Dubrava gdje mu je dijagnosticirana i upalu živaca od struka na dolje.

'Da se razumijemo, jednom u životu mene bi dočekalo ovo stanje, dijabetičar sam, problemi sa živcima u donjem dijelu tijela mogu se očekivati kao jedna od posljedica šećerne bolesti. Ali korona sva ta kritična žarišta ubrza. Tako je i meni naprasno donijela nešto što bi me čekalo za dvadeset do trideset godina,' kaže Vicko za Slobodnu Dalmaciju. Nakon toga je bio smješten na Rebru, a potom je uslijedio oporavak u Stubičkim toplicama. Svako jutro ima fizioterapeutski tretman.

  • +3
Trpimir Vicković Vicko Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Vježba nekoliko puta dnevno i vrlo je strpljiv dopuštajući da oporavak ide svojim tokom. 'Prošao sam puno liječničkih pretraga, ali me bodrilo što su mi kazali, idemo polako, ima nade. Idemo dalje. Dva sam mjeseca proveo u bolnici, sve to vrijeme nepomično u bolničkom krevetu,' dodaje ovaj poznati radijski voditelj.

Otkrio je i kako se cijepio s dvije doze te će, po potrebi, ići i po treću dozu. Kaže kako se na protivnike cijepljenja ne ljuti, ali ih se i ne trudi razumjeti. 'Neću nikoga kritizirati, ali volio bih da svi razmisle o onome što rade i što ne žele napraviti. Da razmisle kako neprihvaćanjem cjepiva, ostavljaju prostora koroni za djelovanje. Najgore je što svojoj djeci ne daju pravo i mogućnost zaštite. To je ono što me jako brine,' zaključuje voditelj iza kojega je punih deset mjeseci borbe protiv korona virusa.