oskarovka u hit filmu

Od djevojke iz spota Roya Orbisona do uloge života: Sjećate li se kako je Jennifer Connelly izgledala na početku karijere?

20.05.2022 u 06:43

Bionic
Reading

Godinama je Jennifer Connelly prisutna u Hollywoodu, snimajući filmove, motajući se uvijek tu negdje, no tek je sada, u 52. godini života, dobila pozornost kakvu je odavno zaslužila, i to zahvaljujući prilici koju joj je dao Tom Cruise, kada je umjesto neke isprazne i mlade ljepotice odabrao upravo nju za nastavak 'Top Guna'

Rođena 12. prosinca 1970. godine, Jennifer Connelly je većinu svog života na ovaj ili onaj način provela pred kamerama. Sve je počelo još u najranijoj dobi ,kada je kao dječji model počela dobivati sve više ponuda, no to ju nije dugo zadovoljavalo, pa se ubrzo okrenula glumi i dobila svoju prvu ulogu u filmu 'Bilo jednom u Americi'.

Iako su dječje zvijezde godinama pratila 'prokletstva' te su redovito postajale ovisne o drogama i alkoholu, Jennifer je uspjela odrasti bez upadanja u neki od vrtloga koji bi je potegnuli na dno, no to ne znači da joj karijera nije imala uspone i padove.

Njezin boom dogodio se nakon uloge u 'Labirintu', nakon koje više ništa uistinu nije bilo isto. 'Nešto malo sam radila kao model i zapravo sam mrzila taj posao, no u glumu sam se zaljubila. Bila sam dijete, no shvaćala sam sve ozbiljno - bilo mi je važno pojaviti se na vrijeme, znati svoj tekst i raditi sve što redatelj traži od mene. Željela sam da svi budu sretni.'

Osim glume, vjerovali ili ne, Jennifer se u mladosti bavila glazbom te je njezin pop album bio veliki hit u dalekom Japanu, a tek rijetki bi se danas sjetili njezinog pojavljivanja, s Jasonom Priestleyjem, poznatijim kao Brandonom iz tinejdžerske hit serije 'Beverly Hills 90210', u spotu Roya Orbisona 'I Drove All Night'.

Roy Orbison - I Drove All Night (Official Video) Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Iako je i tijekom 90-ih bila angažirana u mnogim filmovima, njezina karijera dobila je smisao tek početkom 2000-ih, kada je dobila ulogu u 'Rekvijemu za snove'. A onda je stigao 'Genijalni um', u kojem je zaigrala s Russellom Croweom i za ulogu njegove supruge Alice Nash sasvim opravdano osvojila Oscara za najbolju žensku sporednu ulogu.

  • +22
Jennifer Connelly Izvor: Profimedia / Autor: New Line Cinema / Everett / Profimedia

A osim što joj je film donio najprestižniju nagradu, s njim je stigla i ljubav jer je upravo na tom setu upoznala budućeg supruga, glumca Paula Bettanyja, koji je svojedobno priznao kako se u nju zaljubio još u mladosti, kada ju je prvi put vidio na filmu. Inače, Jennifer je prije njega bila zaručena za glumca Billyja Campbella, a iz veze s fotografom Davidom Duganom ima sina Kaija, rođenog 1997.

Izvor: Društvene mreže

Za Bettanyja se udala nakon samo četiri mjeseca veze, a u kolovozu 2003. dobili su i prvo dijete, sina Stellana. Kao da se baš sve poklopilo, pokazalo se i kada je odlučila riskirati pa je prihvatila ulogu u filmu 'Mračne vode' i za njega dobila još jednog Oscara za najbolju žensku sporednu ulogu.

Godine 2011. sa suprugom je dobila i kćer Agnes, 2012. postala je globalna ambasadorica Shiseida, a uskoro i Balenciage i Louis Vuittona. To su bili samo neki u nizu njezinih unosnih modnih ugovora. U međuvremenu je snimila još filmova, među ostalim 'Krvavi dijamant' s Leonardom DiCaprijem, no na velika vrata i na mjesto koje je odavno zaslužila vraća se tek sada nastavkom hit filma iz 80-ih.

  • +7
Top Gun: Maverick Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Naravno, riječ je o filmu 'Top Gun: Maverick' ,u kojem glumi uz Toma Cruisea, a zbog kojeg se morala suočiti sa svojim najvećim strahom - onim od letenja. Opravdala je očekivanja filmske ekipe, kao i kritičara, a sada se samo čeka reakcija onih najvažnijih - gledatelja, koji s nestrpljenjem broje dane do službene premijere u kinodvoranama diljem svijeta.