BEZ PREVELIKIH IZNENAĐENJA

Objavljena lista najplaćenijih televizijskih glumaca, evo tko je ponovno na prvom mjestu

29.10.2018 u 12:15

Bionic
Reading

Možda ovo i je posljednja sezona 'Teorije velikog praska', no zvijezde iste serije i dalje zarađuju milijunske iznose od kojih će vam se zavrtiti u glavi, a čak prva četiri mjesta, na Forbesovoj listi najplaćenijih televizijskih glumaca, drže glumci ove humoristične serije, dok je među glumicama, itekako zasluženo, s najvećim prihodima jedna atraktivna Kolumbijka

Prema pisanju Forbesa, u posljednjih 12 mjeseci, zaključno sa 1. lipnjom 2018. godine, Jim Parsons, iz serije 'Teorija velikog praska', u džep je spremio nevjerojatnih 26,5 milijuna dolara i sasvim zasluženo, četvrtu godinu zaredom zasjeo ponovno na prvo mjesto. Sa tek milijun i pol dolara manje, odmah iza njega nalazi se Johnny Galexki, dok Kunal Nayyar i Simon Helberg s 23,5 milijuna dolara dijele treće mjesto.

Zanimljivo je da je svoj četvorici plaća zapravo pala u posljednjih godinu dana, nakon što su odlučili da umjesto dogovorenih milijun dolara po epizodu dobijaju 900 tisuća, kako bi se povećala primanja za njihove kolegice - Mayim Bialik i Melissu Rauch.

  • +6
Forbesova lista najplaćenijih televizijskih glumaca 2018. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na petom mjestu našao se Mark Harmon, zaštitno lice serije 'Navy CIS', koji je zaradio 19 milijuna dolara. U samo godinu dana prvih desetero najplaćenijih televizijskih glumaca zajedno su zaradili nevjerojatan iznos od 181 milijun dolara, no to je ipak za četiri milijuna dolara manje nego godinu dana prije.

Od novih imena na listi našao se Andrew Lincoln iz 'Živih mrtvaca', dok ispred njega stoje čak četiri glumaca iz 'Moderne obitelji': Ed O'Neill, Eric Stonestreet, Jesse Tyler Ferguson i Ty Burrell. S liste je ove godine ispao Kevin Spacey čija se zarada strmoglavo spustila nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje, zbog čega je izgubio i ulogu u hit seriji 'Kuća od karata'.

Kada je riječ o televizijskim glumicama, one su, kao i svih dosadašnjih godina, potplaćenije od svojih muških kolega, no ovoga puta iznimka u svemu je slavna Kolumbijka, Sofia Vergara, koja je na račun spremila 42,5 milijuna dolara, ponajviše zahvaljujući 'Modernoj obitelji'.

  • +6
Forbesova lista najplaćenijih televizijskih glumica 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Iza nje nalazi se Kaley Cuoco, 'Velika teorija praska', s 24,5 milijuna dolara, potom Ellen Pompeo iz 'Uvoda u anatomiju' 23, milijuna, Mariska Hargitay, 'Zakon i red: Odjel za žrtve', 13 milijuna i Julie Bowen iz 'Moderne obitelji' s 12,5 milijuna dolara zarade.

U top 10 još su ušle i Mayim Bialik i Melissa Rauch, koje dijele šesto mjesto, te Kerry Washington, Claire Danes i Pauley Perrette.

Naravno, važno je napomenuti kako su svi ti iznosi prije bilo kakve 'naplate' poreza, plaćanja agenata, agencija i slično, no, i kada se i oni svi naplate, ovim glumcima ostaju itekako lijepi iznosi za i više nego pristojan život.